Vlooien bestrijden
- De hele dag beschikbaar
- U wordt direct geholpen
- Binnen 24 uur opgelost
- Lokale ongediertebestrijder
- Hoge klanttevredenheid
beoordeeld met een 9.2!
10+ jaar ervaring
Lokale bestrijders
Professioneel
5 sterren rating
Vlooien Bestrijden
Denk aan vlooien bestrijden en waarschijnlijk voel je het al kriebelen. Begrijpelijk, want vlooien zijn vervelende kleine beestjes waar je het liefst niets mee van doen hebt. Ze kruipen niet alleen op je huisdieren om zich daar aan een bloederig maaltje tegoed te doen, ze maken ook regelmaat een overstapje naar de mensen in het huis. Het resultaat? Vlooienbeten die niet enkel jeuken, maar ook een allergische reactie of andere lichamelijke klachten kunnen veroorzaken. Vermoed je dat je vlooien in huis hebt? Wacht dan geen seconde en neem direct contact op met een professionele ongediertebestrijder die het probleem snel, professioneel en effectief oplost.
Hoe herken je vlooienbeten?
Voordat je vlooien gaat bestrijden is het belangrijk te weten of je ook echt met deze kleine kriebellaars van doen hebt. Het zou immers ook weleens om bedwantsen of ander ongedierte kunnen gaan. Wat zijn nu eigenlijk precies de symptomen van een vlooienbesmetting?
Bij een mens herken je een vlooienbeet doordat deze veelal klein blijven, in tegenstelling tot een muggenbeet die wat op- en uitzet. Word je door een vlo gebeten? Dan kan je een of meerdere van de volgende punten herkennen:
- Beten die verschijnen als kleine, rode bobbels;
- Een rode ring rond het midden van de beet;
- Kleine groepen van drie of vier beten of enkele beten in een rechte lijn;
- Beten rond de enkels of benen.
Vlooienbeten komen daarnaast veel voor rond het middel, de oksels, borstkas, het kruis of in de vouwen van ellebogen en knieën.
Is een huisdier het slachtoffer? Dan herken je een vlooienplaag, onder andere, aan:
- Ongewoon veel krabben, likken en/of bijten;
- Opvallende rode plekken;
- Haarverlies;
- Opvallend licht tandvlees;
- Kleine rood-bruine vlekjes op je huisdier of in huis.
Symptomen van een vlooienbeet
Er zijn wat overeenkomsten in de symptomen van een vlooienbeet die ervoor zorgen dat je deze met enige zekerheid aan een vlo kan toewijzen. Een vlooienbeet jeukt. De beet van dit kleine kriebelbeestje jeukt vaak stukken erger dan deze van een mug en de huid om de beet heen wordt vaak wat pijnlijk. Het is daarnaast niet ongewoon dat je uitslag rond de beet ontwikkeld.
Ga je krabben? Dan is de kans groot dat je de huid verder beschadigd en loop je zelfs het risico op een infectie. Probeer dan ook niet te krabben en houd de plekken waar je bent gebeten in de gaten. Zie je blaren ontstaan of andere tekenen dat het niet helemaal goed gaat? Schakel dan direct een huisarts in.
Vlooien bestrijden? Dit is de vijand
Vlooien bestrijden begint bij het kennen van de vijand. Vlooien zijn kleine insecten die vaak niet veel groter dan het puntje van een pen worden en lichtbruin tot zwart gekleurd zijn. Vlooien hebben geen vleugels, maar springen van plaats naar plaats.
De dunne, platte lichamen zijn goed gepantserd en het is dan ook erg lastig een vlo te verpletteren. Tussen je nagels of twee harde oppervlakken wil het nog weleens lukken, maar dan nog zullen er ongetwijfeld meer volgen. Vlooien planten zich namelijk erg snel voort:
De levenscyclus van de meest voorkomende vlooien duren ongeveer vijf weken en een vrouwelijke vlo legt zo’n 24 tot 48 eitjes per dag. Na twee tot vijf dagen komen de larven uit, wikkelen ze zich in een cocon en wachten ze tot de omstandigheden geschikt zijn om eruit te komen.
Hoe herken je een vlooienbesmetting?
Vermoed je dat er vlooien in huis zijn? Dan zijn er enkele manieren om besmetting te herkennen zodat je vervolgstappen kunt ondernemen:
- Zet een vlooienval – Er zijn meerdere vlooienvallen op de markt die je ‘s avonds plaatst om deze de volgende ochtend te controleren. Een ongediertebestrijder zal veelal soortgelijke vallen ook kunnen leveren;
- Inspecteer manden, bedden en tapijten – Zoek naar de tekenen van vlooien in de manden van honden of katten, bedden en tapijten. Vaak zal je zowel de uitwerpselen als de daadwerkelijke vlooien kunnen herkennen;
- Probeer de witte-sokken test – Vlooien komen af op lichaamswarmte. Doe een paar hoge witte sokken aan en schuifel langzaam door je tapijt of andere plekken waar je vlooien vermoed. De vlooien zullen op de sokken springen in een poging te bijten, waar je ze na afloop gemakkelijk vindt.
Hoe kan je zelf vlooien bestrijden?
Huisdiereigenaars stappen voor vlooienbestrijding veelal naar de dierenarts of de drogisterij om de besmetting van hun harige vrienden een halt toe te roepen. Vaak wordt hiermee de bron van de besmetting echt niet aangepakt en dezelfde behandeling voor mensen gebruiken is geen goed idee.
Goed stofzuigen is een prima startpunt, maar houd er rekening mee dat dit erg grondig gebeuren moet. Gemiste vlooien kunnen zich immers in zeer rap tempo vermenigvuldigen en dan kan het vlooien bestrijden opnieuw beginnen. Houd er rekening mee dat in veel gevallen de vlooien zich ook in je tuin ophouden, dus sla deze niet over.
Wil je absoluut verzekerd zijn van de meest effectieve wijze van vlooien bestrijden? Laat dit dan ten alle tijden uitvoeren door een ongediertebestrijder.
Op zoek naar een ongediertebestrijder?
Zoek niet verder, wij hebben helpen u verder.