Spinnen bestrijden

Direct van uw ongedierte af?
 • De hele dag beschikbaar
 • U wordt direct geholpen
 • Binnen 24 uur opgelost
 • Lokale ongediertebestrijder
 • Hoge klanttevredenheid

  beoordeeld met een 9.2!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating

Spinnen bestrijden

Iedereen vindt wel eens een spin in huis, maar veel mensen zijn ze liever kwijt dan rijk. Men vindt de beestjes eng, vies of ervaart overlast van de spinnenwebben. Arachnofobie (een extreme angst voor spinnen) is een van de de meest voorkomende angsten bij mensen.
Hoewel een grote groep mensen in meer of mindere mate bang is voor spinnen, zijn de meeste soorten ongevaarlijk. Spinnen zijn zelfs nuttig: ze vangen hinderlijke insecten zoals vliegen en muggen. Wereldwijd zijn er zo’n 35.000 spinnensoorten, waarvan slechts een handvol ook aanvallen en bijten. Die komen echter niet in Nederland voor. We spreken dan over beruchte soorten zoals de zwarte weduwe, de Australische roodrugspin en de bruine kluizenaar.
De doorsnee spinnen in Nederlandse huizen zijn volledig ongevaarlijk, dus spinnen bestrijden is niet altijd een noodzaak. Als u echter merkt dat er abnormaal veel spinnen in uw huis te vinden zijn, dan is bestrijding wel nodig. Laat een spinnenplaag niet uit de hand lopen!

Spinnenoverlast? Dit zijn de belangrijkste symptomen:

Overlast van spinnen merkt u wellicht vooral in het najaar, zowel binnen- als buitenshuis. Dan zijn de beestjes actiever, omdat de volwassen mannetjes op zoek gaan naar een vrouwtje om mee te paren. In woningen zijn ze vooral een ergernis, maar in bedrijven kan een spinnenplaag ook werkelijk schade veroorzaken. Spinnen bestrijden is belangrijk in bedrijven, onder andere omdat ze steriele ruimtes en etenswaren kunnen besmetten. Daarnaast heeft een bedrijf vol spinnen een onhygiënische uitstraling, wat uw reputatie bij klanten en werknemers kan beïnvloeden.

Waar komen spinnen vandaan?

De meeste spinnen houden van warme, donkere en nauwe ruimtes en trekken dus massaal onze huizen binnen. Kieren in muren of vloeren, donkere hoekjes en ventilatieopeningen zijn voor hen perfecte plaatsen. Sommige soorten blijven echter liever buiten en weven hun web in een tuinhuisje, in bomen of in de buurt van de buitenverlichting.

Spinnen verstoppen zich graag:

 • in donkere hoekjes
 • achter kasten en schilderijen
 • op zolder en in de kelder
 • achter losse plinten
 • op en rond vuilniszakken
 • in afvoerbuizen
 • onder de dakrand
 • in struiken en hoog gras
 • rond verlichting

Wat moet u vooral niet doen?

Stel het spinnen bestrijden vooral niet te lang uit! Voor u het weet is de spinnenplaag immers te groot geworden om het nog in uw eentje aan te kunnen. Ga ook niet roekeloos aan de slag met allerhande gif dat potentieel gevaarlijk kan zijn voor kinderen of huisdieren.

Wat kunt u wel doen?

Waar insecten zijn, zijn ook spinnen. Het liefst weven ze hun webben maken op plaatsen waar veel insecten aanwezig zijn, dus in de buurt van ramen of verlichting. Hou deze plekken dan ook zoveel mogelijk insectenvrij en haal de webben regelmatig weg. Spinnen bestrijden is makkelijker als uw woning of bedrijf niet meer aantrekkelijk voor ze is!

Hoe kunt u spinnen voorkomen?

Stofzuig regelmatig uw woning of bedrijf en let daarbij vooral op donkere en onopvallende plekjes, zoals achter kasten of schilderijen en onder meubilair. Ga op zoek naar kieren en gaatjes in muren, vloer en onder deuren, zodat spinnen niet zo makkelijk meer naar binnen kunnen of zich kunnen verstoppen.
Daarnaast is het slim om horren voor je ramen te plaatsen, om zowel spinnen als andere insecten te weren.

Spinnen bestrijden? Volg deze 5 tips:

 1. Maak regelmatig alle donkere hoekjes en verborgen kiertjes van uw woning of bedrijf schoon en verwijder consequent elke spinnenweb.
 2. Vul alle gaatjes en kiertjes in en rondom uw woning of bedrijf. Zo kunnen spinnen zich minder makkelijk verstoppen, maar komen ze ook niet meer zo snel het gebouw in.
 3. Vang de spinnen: met glas en papier of met een speciale spinnenvanger.
 4. Ruim alle tuinafval op, zoals dode bladeren en grashopen. Haal onkruid weg en houd het gras kort om de tuin minder aantrekkelijk te maken voor spinnen. Controleer ook de struiken vlak naast uw woning of bedrijf: grote kans dat de beestjes daarvandaan komen.
 5. Spinnen planten zich razendsnel voort, dus de nesten moeten verwijderd worden. Nestjes zien eruit als kleine bolletjes, gemaakt van wit spinrag. Daarin zitten tientallen kleine spinnetjes verstopt. Effectief spinnen bestrijden kan alleen als deze tijdig verwijderd worden.

Laat de spinnen bestrijden door een professional

Het is niet aan te raden om spinnennesten zelf te verwijderen, zeker bij een echte plaag. Voor u het weet, ontsnapt de helft van de kleine spinnen en zitten ze doorheen uw woning of bedrijf. Schakel een expert in om de nesten professioneel te verwijderen.
Spinnen bestrijden kan op kleine schaal met makkelijk te verkrijgen sprays of doe-het-zelf-middeltjes, maar dit geeft slechts een tijdelijk resultaat. Als u echt last heeft van een spinnenplaag, laat dit dan niet uit de hand lopen tot uw woning krioelt van de spinnen. Neem tijdig contact op met professionals en laat spinnen bestrijden altijd uitvoeren door een ongediertebestrijder.

Op zoek naar een ongediertebestrijder?

Zoek niet verder, wij hebben helpen u verder.

24/7 beschikbaarheid

100% Tevredenheid

Inclusief vergunning

Spinnen bestrijden? Bel voor bestrijding: 078 - 487 845!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating