Pissebedden bestrijden

Direct van uw ongedierte af?
  • De hele dag beschikbaar
  • U wordt direct geholpen
  • Binnen 24 uur opgelost
  • Lokale ongediertebestrijder
  • Hoge klanttevredenheid

  beoordeeld met een 9.2!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating

Pissebedden bestrijden

Wanneer u een bloempot optilt of een bak opzij schuift in de tuin ziet u ze vaak meteen: pissebedden. Wanneer het er slechts een aantal zijn, is dat gelukkig geen probleem. Ze kunnen echter wel degelijk voor overlast zorgen. Bijvoorbeeld wanneer ze in grote getale voorkomen in de tuin en helemaal wanneer ze naar binnen verhuizen. In dat geval wilt u natuurlijk de pissebedden zo snel mogelijk verjagen. Maar hoe doet u dat eigenlijk, pissebedden bestrijden? Hieronder komt u er alles over te weten.

Pissebedden overlast? Dit zijn de belangrijkste symptomen

U moet natuurlijk eerst zeker weten of u wel daadwerkelijk last hebt van pissebedden voordat u deze gaat bestrijden. Er zijn eigenlijk weinig tot geen symptomen die er op kunnen wijzen dat u pissebedden heeft. Ze brengen ook geen schade aan en zijn juist erg nuttig. Mensen willen ze dan ook voornamelijk kwijt omdat ze het zelf vies vinden om ongedierte in huis te hebben. We krijgen dan ook meestal pas last van de pissebedden wanneer we de beestjes zelf zien. Dat komt onder andere doordat ze pas ‘s nachts tevoorschijn komen.

Waar komen pissebedden vandaan?

Er zijn tal van verschillende soorten pissebedden. Alleen in Nederland al leven er dertig verschillende soorten. Ze hebben zich hier al eeuwenlang gevestigd. We komen ze zeker overdag vaak niet tegen omdat ze zich het liefst verschuilen op donkere en vochtige plekken. Ze komen ‘s nachts om op zoek te gaan naar eten. Pissebedden eten voornamelijk schimmels. Bij pissebedden bestrijden is het altijd belangrijk om als eerste op zoek te gaan naar de bron van het probleem. Kijk daarbij goed naar de kelder of kruipruimte omdat juist daar vaak pissebedden voorkomen.

Wat moet u vooral niet doen?

In het wilde weg pissebedden dood slaan is nooit een goede oplossing, zeker niet wanneer het gaat om grote aantallen. In dat geval doet u namelijk enkel aan symptoombestrijding. U slaat de ene dag wellicht tien pissebedden dood, maar de volgende dag lopen er dubbel zoveel. Bij pissebedden bestrijden kunt u ook beter geen gebruik maken van gif. Veel gifsoorten zijn verboden en bovendien kunt u er ook andere dieren mee doden. Het kan zelfs voor uw eigen gezondheid schadelijk zijn.

Wat kunt u wel doen?

Wilt u pissen bestrijden op een effectieve manier? Dan zijn daar verschillende tips voor te noemen. Zo kunt er voor kiezen om ze op een diervriendelijke manier te vangen. Dat kan bijvoorbeeld met een natte dweil waar ze op af te komen. Ook is het mogelijk om een appel of aardappel uit te hollen en vervolgens met de dichte kant op de grond te plaatsen. De pissebedden kruipen hier ‘s nachts in en de volgende dag kunt u ze simpelweg naar buiten verplaatsen. Er zijn ook apparaatjes beschikbaar met hoge tonen waar pissebedden een hekel aan hebben.

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren van pissebedden bestrijden. Zo zijn er speciale pissebeddenlijmvallen beschikbaar. Deze plaatst u in de buurt van waar de pissebedden vaak komen. Zodra ze er overheen lopen plakken de pissebedden vast aan de val. Vervolgens is het eenvoudig om de pissebedden met val en al weg te gooien. Het is overigens ook mogelijk om een spray of poeder te kopen. Vooral sterk ruikende middelen helpen goed bij het pissebedden bestrijden.

Hoe kunt u pissebedden voorkomen?

Als u er in slaagt om te voorkomen dat pissebedden in of rondom huis voor overlast zorgen, is pissebedden bestrijden niet eens nodig. Gelukkig zijn er ook daadwerkelijk enkele handige tips, die vooral gericht zijn op het voorkomen dat pissebedden in huis terecht komen. In de tuin zorgen ze immers niet zo vaak voor overlast. Zo kunt u bijvoorbeeld alle spleten en kieren in de buitenmuur dicht kitten. Voor openingen die echt open moeten blijven voor ventilatie is het mogelijk om te kiezen voor horgaas. voor deze openingen. Uw huis dient sowieso goed geventileerd te zijn want bij vocht en schimmelproblemen worden de pissebedden juist aangetrokken. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld rottende kozijnen bij ramen en deuren.

Pissebedden bestrijden? Volg deze 5 tips

 

  1. Zorg dat pissebedden geen reden hebben om in huis te komen. Voorkom schimmel en teveel vocht
  2. U kunt gebruik maken van zowel diervriendelijke als minder diervriendelijke methodes bij pissebedden bestrijden
  3. Ga op zoek naar de oorzaak van het probleem en probeer dat op te lossen.
  4. Zet pissebedden uit in de tuin als u ze levend kunt vangen. Het zijn hele nuttige en functionele dieren.
  5. Overdag op zoek naar de pissebedden? Zoek dan op vochtige en donkere plaatsen

Laat pissebedden bestrijden uitvoeren door een ongediertebestrijder

Natuurlijk kunt u er voor kiezen om de pissebedden zelf te bestrijden. Een ongediertebestrijder kan dit echter veel sneller én effectiever doen. Op die manier is het probleem veel sneller opgelost en weet u ook zeker dat u er voorlopig geen last meer van zult hebben.

Op zoek naar een ongediertebestrijder?

Zoek niet verder, wij hebben helpen u verder.

24/7 beschikbaarheid

100% Tevredenheid

Inclusief vergunning

Pissebedden bestrijden? Bel voor bestrijding: 078 - 487 845!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating