Muizen verjagen

Direct van uw ongedierte af?
 • De hele dag beschikbaar
 • U wordt direct geholpen
 • Binnen 24 uur opgelost
 • Lokale ongediertebestrijder
 • Hoge klanttevredenheid

  beoordeeld met een 9.2!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating

Muizen verjagen

Iedereen die er last van heeft probeert het: muizen verjagen! Muizen zijn klein en zien er vaak onschuldig uit maar schijn bedriegt. Muizen zorgen in heel wat huishouden in Nederland, maar ook internationaal, voor heel wat hinder en schade. Deze schade wordt veelal veroorzaakt doordat muizen knaagdieren zijn en zij graag knagen aan allerlei voorwerpen in huis. Denk hierbij aan het knagen aan voedsel, kabels, hout, plastic en isolatiemateriaal. Hierdoor kunnen deze kleine dieren ervoor zorgen dat elektriciteitskabels open komen te liggen, waardoor er kans is op brandgevaar door kortsluiting. Daarnaast zijn het verspreiders van ziektekiemen, omdat zij hun uitwerpselen loslaten in en rondom ons voedsel. Kortom, muizen zien er vaak klein en onschuldig uit, maar zijn in feite gevaarlijke dieren die zo snel mogelijk verjaagd worden.
muizen verjagen
Muizen zijn van origine knaagdieren die zich op uitstekende wijze kunnen aanpassen aan de omgeving. Opvallend genoeg planten muizen zich snel voort en dat kan in het ernstigste geval zorgen voor een muizenplaag. In Nederland alleen zijn er vele soorten muizen. Hieronder zijn er 4 muizen aangegeven.

Type Muizen

Huismuis – de muis die zich veelal in huizen bevindt, omdat deze graag in een warme omgeving wil leven. Deze muis is van nature nieuwsgierig en dringt een gebouw binnen door kleinste openingen. Daarnaast kan deze muis recht omhoog klimmen, waardoor hij op een vindingrijke manier voedsel in huizen kan opzoeken. Deze muis plant zich voort dichtbij de voedselbron en is een alleseter die s’nachts zijn slag slaat. huismuis
Bosmuis – Jullie raden het al, waar zal deze muis zich bevinden? Het bos, want daar voelt hij zich als een vis in het water. Hij leeft het liefst in struikgewas. De bosmuis is een uitmuntende springer, want dat kan hij wel tot 0,8 meter. Tevens kan de bosmuis heel goed graven, want hij nestelt zich en verstopt zijn voedsel onder de grond. bosmuis
Veldmuis – de veldmuis leeft voornamelijk op droge en beschutte terreinen, waar veel planten zijn. Ook kun je deze muis vinden in de akkers, gras en eventueel braakliggende plaatsen. Hier graaft hij dan ook z’n nest, dat doet hij op een halve meter diepte. De veldmuis eet voornamelijk planten en is daarom ook een plaag voor boeren, want hij eet gewassen op. Veldmuis
Spitsmuis – de muis die voornamelijk leeft rondom gebouwen, tenzij het te koud wordt. De spitsmuis, piept, zwemt en eet voornamelijk insecten en doet dat meestal gedurende nacht. Daarnaast nestelt de spitsmuis zich graag in compost of juist onder de grond, want daar kan hij spinnen, larven, wormen en slakken vinden en opeten. Spitsmuis

Muizen verjagen: 6 zaken waar je rekening mee moet houden!

Nu we weten welke soorten muizen zijn, kun je het ook al snel raden welke muis zich in het huis bevindt, de huismuis. De huismuis willen de meeste mensen verjagen, maar dat is nog niet zo makkelijk als dat het lijkt. De huismuis plant zich snel voort en daarom moeten mensen snel handelen om muizen te verjagen.

Tips om muizen in huis te verjagen zijn er in vele vormen. Ten eerste zullen we 6 tips geven om muizen op een diervriendelijke of natuurlijke manier te verjagen. Ten tweede zullen we tips geven om op een iets minder diervriendelijke manier muizen te verjagen.

 1. Met een schoon huis voorkom je dat muizen komen

Onze eerste tip is heel simpel en niet altijd vanzelfsprekend. Namelijk, je moet je huis schoon houden! Muizen zijn dol op etensresten en als je deze achterlaat, dan maak je het deze kleine dieren wel heel makkelijk. Daarom adviseren wij om open je voedsel goed op te slaan in koekblikken, broodtrommels, bakjes en dozen. Met deze methode hoef je geen muizen te verjagen, maar zorg je dat ze niet eens willen binnenkomen.

 1. Heb je openingen in je huis waar muizen doorheen komen? Maak ze dicht!

Muizen zijn erg klein en kunnen zich bijna door elke kier heen wurmen. Zorg dat je deze kieren afdicht, zodat je muizen niet eens de kans geeft. Kortom, dit is een methode waarmee je muizen niet eens je huis in kunnen komen en daarmee de muizen indirect verjaagt.

 1. Tom & Jerry

We hebben het hier niet over het Tom & Jerry serie, nee. We hebben het hierover om een kat in huis te nemen, want de kat is dol op muizen. En andersom vinden muizen de geur van de kat en kattenharen verschrikkelijk. Kortom, heb je muizen en wil je wat gezelschap in huis? Neem dan een kat, want deze kan muizen voor je verjagen

 1. Je gelooft het of niet, maar muizen haten bepaalde geuren.

Heb je muizen en wil je ze verjagen? Dan zijn de natuurlijke geuren van munt, muntthee en eucalyptus een geweldige uitkomst. De muizen komen niet meer in de buurt van deze gebieden, omdat zij een hekel hebben aan deze geuren. Een manier om deze geur te verspreiden is een eucalyptus en/of munt olie te kopen en deze geur te verspreiden via een geurhouder. Kortom, wil je muizen verjagen én een heerlijke geur in huis? Kies dan voor de geur methode met munt en/of eucalyptus.

 1. muizen houden niet van bepaalde geluiden

Wist je dat muizen niet van bepaalde geluiden houden? Dan hebben we het niet over de geluiden die wij horen via onze muziekstreamingdiensten, nee. Ze houden niet van ultrasone geluiden. Deze geluiden kunnen gemaakt worden door apparaatjes die deze ultrasone geluiden uitzenden en daarmee muizen verjagen. Ultrasoon wil zeggen dat wij als mens de geluiden niet horen, maar de muizen de juist wel en deze geluiden vinden zij erg irritant. Kortom, een ideale manier om muizen te verjagen is met ultrasoon geluid. Een kleine tip, zorg ervoor dat het apparaatje een goed bereik heeft.

 1. het juiste lokaas

Wil muizen vangen en verjagen? Dan moet je het juiste lokaas gebruiken. Muizen worden veelal gelinkt aan kaas, maar kaas is niet de enige manier, want muizen zijn echte dol op zoet eten (pindakaas en of chocolade). Als je dit voedsel in een inloopval plaatst, dan heb je in mum van tijd een muis gevangen. Als je de muis hebt gevangen, dan moet je de muis minstens één kilometer van je eigen huis loslaten. Geïnteresseerd in een inloopval? Ga eens naar een dierenwinkel, daar verkopen ze tal van inloopvallen.

Muizen definitief verjagen

We gaan nu in op iets minder diervriendelijke methoden om muizen te verjagen. Het verjagen van muizen door middel van deze methoden is soms zelfs verboden.

Lijm, maar dit mag niet meer!

De eerste manier om muizen te verjagen is inmiddels verboden en is zelfs strafbaar. Deze methode is door middel van lijm en werd veelal vroeger gebruikt. De lijm wordt op karton of plankjes gesmeerd. Deze plankjes worden op de plekken geplaatst waar veel muizen zijn en als de muizen eroverheen lopen dan is de kans groot dat ze vast komen te zitten. De lijm is erg sterk en droogt niet snel uit. Hierdoor was het een ideale manier om muizen te vangen en te verjagen, want als de muizen eenmaal vast komen te zitten dan gaan ze dood door stress, honger en/of uitdroging.

Muizengif

Een veelgebruikte manier is muizen te verjagen door middel van muizengif. Muizen vinden muizengif lekker en nemen het vaak mee naar het nest. Muizengif zorgt ervoor dat muizen uiteindelijk dood gaan door het gif, maar dat heeft tijd nodig. Vaak gaan ze dood binnen 1 a 2 dagen, nadat ze het hebben gegeten. Heb je geluk, dan nemen de muizen het gif mee naar het nest en daarmee verspreiden ze het gif.
muizengif

Muizenval

Iedereen kent de muizenval. De muizenval methode verjaag en of dood je muizen mee. Je koopt een muizenval en dan stop je lokaas (zoals hierboven besproken) in de val. Zet de muizenval op spanning en plaats hem om een strategische plek waar veel muizen komen. Als de muis naar de val komt om het lokaas te eten, dan is de kans groot dat als de muis niet meer overleeft. Kortom, een niet-diervriendelijke methode waarmee je muizen verjaagt, maar zeker een werkende methode om muizen te verjagen. Wij adviseren u om plastic muizenvallen te kopen, want deze zijn krachtiger en doen beter hun werk.
muizenval

Muizenval en muizengif combineren

Zelf combineren wij de muizenval met muizengif. Als je een doos muizengif koopt, dan kun je aan beide kanten openingen maken. Helaas zorg je er dan voor dat muizen aan beide kanten naar binnen komen om het muizengif te eten. Wij adviseren om één kant te openen en bij de opening één of twee muizenvallen te plaatsen, want vroeg of laat heb je dan een muis die muizengif wil gaan eten en zich laat verrassen door de muizenval.

Muizen verjagen uitbesteden

Muizen verjagen doen we het liefste met zo min mogelijk contact. Muizen zijn klein, maar wat zijn wij mensen bang voor deze kleine dieren.Een goede methode om dan muizen te verjagen is om de ongediertebestrijding in te schakelen die dat voor je kan doen. Neem dan contact op met muizen- en of ongediertebestrijder, want zij weten wel raad met het verjagen van muizen. Deze professionals doen dat vaak op een maatschappelijke verantwoordelijke manier, waardoor je langere tijd geen last meer hebt van muizen.

Op zoek naar een ongediertebestrijder?

Zoek niet verder, wij hebben helpen u verder.

24/7 beschikbaarheid

100% Tevredenheid

Inclusief vergunning

Muizen verjagen? Bel voor bestrijding: 078 - 487 845!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating