Muizenbestrijding

Muizenbestrijding

Muizen zien er uit als schattige en knuffelbare dieren. Sommige mensen houden ze daarom als huisdier. Maar wilde muizen zijn verre van schattig. Ze veroorzaken overlast en hygiëneproblemen en moeten daarom zoveel mogelijk uit huis gemeden worden.

Snelle voortplanters

De muis is een knaagdier dat zich met bijna alles kan voeden. Waar mensen zijn, vind je daarom meestal ook muizen, want met slechts een paar broodkruimels komen ze de dag makkelijk door. Als ze zich in een omgeving met veel voedsel bevinden, kunnen ze zich razendsnel voortplanten. De muis is het hele jaar door vruchtbaar en heeft een draagtijd van nog geen drie weken. Die jongen zijn bovendien binnen een paar weken geslachtsrijp. Zo kan je muizenprobleem in slechts korte tijd tot een grote plaag leiden.

Schade door muizen

Muizen kunnen op verschillende manieren voor schade zorgen. Het meest onschuldig is vraat aan opgeslagen voedsel, bijvoorbeeld brood of koekjes. Je kunt ook vraatsporen op andere plekken zien, want als knaagdier moet de muis zijn tanden regelmatig scherpen aan bijvoorbeeld meubels of plinten. Behalve hout knagen ze ook aan andere materialen. Er zijn zelfs gevallen bekend van muizen die elektriciteitsleidingen doorknaagden en zo voor kortsluiting en brand zorgden.

Ten slotte zijn muizen drager van diverse ziektes en daardoor schadelijk zijn voor de gezondheid en kunnen ze stankoverlast veroorzaken.

Houd muizen buiten de deur

De strijd tegen muizen begint met preventie. Sluit alle openingen en kieren af. Ventilatieopeningen moeten worden voorzien van roosters met kleine openingen om te voorkomen dat muizen zich in de spouwmuur nestelen. Zorg ook voor een opgeruimde omgeving. Voedselresten in de tuin gooien “voor de vogels” is vragen om muizen. Daar kun je dus beter mee stoppen.

Muizenbestrijding inhuren

Het is verstandig om professionele muizenbestrijders in te schakelen. Zij weten precies waar de muis zich lekker voelt en kan gebruik maken van diverse professionele muizenvallen en soorten gif waar je als particulier niet aan kunt komen. Een professionele muizenbestrijder is veel effectiever dan een particulier die met een lokdoosje uit de supermarkt probeert zijn muizenplaag aan te pakken.

Ook bij jou in de regio zijn verschillende muizenbestrijders actief. Wij hebben de beste voor je geselecteerd.

085 - 105 1999

96% beveelt ons aan