Muizen in Huis

Hoe weet ik of ik muizen in huis heb?

Als je een muis door je huis ziet lopen, is het duidelijk dat je last hebt van muizen. Maar er zijn ook andere signalen. Bijvoorbeeld wanneer je uitwerpselen vindt, deze zijn klein en donker van kleur. Muizen laten ook een sterk ruiken spoor achter van urinedruppels. De geur doet wat denken aan ammoniak en muskus. Ook vraatsporen aan bijvoorbeeld hout, plastic of kabels, en krassende geluiden in het plafond zijn een duidelijk teken dat je huis geplaagd wordt door muizen.

Zelf muizen bestrijden

In winkels zijn diverse muizenbestrijdingsmiddelen verkrijgbaar. Sommige zijn “diervriendelijk”, zoals ultrasoon geluid, of muizenvallen. Ultrasoon geluid is helaas niet altijd effectief en muizen die je in een diervriendelijke val vangt komen na uitzetten net zo snel weer terug. De befaamde muizenval werkt effectief, maar muizen zijn leergierige beesten, die al snel ontdekken dat ze deze val beter kunnen negeren.

In de winkel zijn diverse soorten muizengif verkrijgbaar. Deze middelen zijn op korte termijn effectief en doden inderdaad een aantal muizen. Helaas geldt ook bij deze gifsoorten dat muizen snel leren, dus een muis die eenmaal gezien heeft dat bepaalde stoffen beter niet gegeten worden, zal het gif voortaan negeren en deze les ook aan anderen leren. Voor een echt effectieve bestrijding heb je een sterker gif nodig, liefst verschillende soorten, om het leereffect te voorkomen.

Professionele muizenbestrijders

Wanneer je een professionele ongediertebestrijder inschakelt om je van je muizenplaag af te helpen, kom je gegarandeerd van je muizenprobleem af. Deskundige muizenbestrijders hebben een oog voor de plekjes waar de muis zich het liefst verbergt.

Na een inventarisatie zetten ze verschillende gifsoorten waar je als particulier niet aan kunt komen. Deze giffen zijn vele malen effectiever dan de gangbare middelen. Een professionele muizenbestrijding omvat vaak meerdere bezoeken, waarbij steeds een ander soort gif wordt ingezet. Hiervoor gebruiken de ongediertebestrijders een lokdoos, zodat je zelf niet met het gif in aanraking komt. De bestrijding is daardoor niet schadelijk voor mensen, al moet je er wel voor zorgen dat kinderen bij de lokdozen weggehouden worden.

Waar vind ik een muizenbestrijder?

Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien, hebben wij kaf en koren voor je gescheiden. Neem contact op voor een vakkundige muizenbestrijder uit jouw regio.

078 - 487 845

96% beveelt ons aan