Muggen bestrijden

Direct van uw ongedierte af?
  • De hele dag beschikbaar
  • U wordt direct geholpen
  • Binnen 24 uur opgelost
  • Lokale ongediertebestrijder
  • Hoge klanttevredenheid

  beoordeeld met een 9.2!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating

Muggen bestrijden

muggen bestrijdenHeeft u last van een muggenplaag, laat muggen bestrijden in zo’n geval over aan de ongediertebestrijder. Muggen behoren tot één van de meest gehate insecten. Voor de mens hebben muggen geen enkel nut en we kunnen er ernstige overlast door ervaren. Iedereen herkent het probleem wel van muggen die ‘s nachts in de slaapkamer rondvliegen. Zelfs één enkele mug kan ervoor zorgen dat u niet aan uw nachtrust toe komt. Hoewel een mug van nature vegetariër is, krijgen vrouwtjes in de periode dat ze vruchtbaar zijn bloeddorstige trekjes. Ze hebben dan grote behoefte om u te steken en uw bloed naar binnen te werken. Hun beten bezorgen u weer een allergische reactie, met een jeukende muggenbult tot gevolg. Kortom, u heeft er alle reden toe om muggen te bestrijden.

Muggenoverlast? Dit zijn de belangrijkste symptomen

U zult het vast wel herkennen. ‘s Nachts merkt u dat een mug met zijn irritante gezoem rondom u vliegt. Er zit niets anders op dan het licht volop aan te doen en op zoek te gaan naar de mug. Als u de mug te pakken heeft genomen en weer denkt verder te kunnen slapen, hoort u weer gezoem. Er blijken meerdere muggen in uw woning rond te vliegen. Eigenlijk kunt u al spreken van een muggenoverlast als u ook maar één mug in uw woning heeft. Dit geeft al aan wat voor overlast muggen kunnen geven. Vooral op warme dagen als u deuren en ramen open heeft staan, is er een grote kans dat muggen uw woning binnenvliegen. De kans wordt nog eens vergroot als u stilstaand water in de buurt van uw woning heeft, zoals een vijver, een regenton of stilstaand water in een verstopte dakgoot. U kunt dan erg veel last hebben van muggen en niet alleen in uw woning, ook lekker in de tuin zitten is er dan niet meer bij.

Waar komen muggen vandaan?

Muggen zijn wereldwijd aanwezig en er zijn duizenden verschillende soorten muggen. Ervaren wij in Europa al veel overlast door muggen, in tropische landen kunnen muggen ronduit gevaarlijk zijn. Een tropische vlieg kan ziektes verspreiden, waarvan malaria de bekendste is. Muggen bij u in huis, hoeven niet altijd van buiten te komen. Muggen kunnen namelijk de winter overleven, doordat zij warme plekken opzoeken. Bij u in huis zijn dat bijvoorbeeld de kruipruimte, de kelder of in een afvoerputje. U moet dus niet denken dat muggen enkel in de zomer voorkomen, ook in de winter kunt overlast van muggen krijgen. Als u problemen met het riool heeft, zult u zien dat u meer last heeft van muggen. U zult dus moet opletten of u vochtproblemen of problemen met uw afvoeren heeft, want dit is een onderdeel van het voorkomen van muggen in huis.

Wat moet u vooral niet doen?

Bij ernstige muggenoverlast kunt u tot wanhoop gedreven worden. Vooral als u ‘s nachts wakker gehouden wordt, dan wilt echt alles proberen om van de muggen af te komen. Dit kan in sommige gevallen leiden tot het gebruik van producten en methodes die eigenlijk niet werken. Zo zijn er apparaatjes die in het stopcontact gestoken moeten worden en een ultrasoon geluid zouden laten horen dat muggen tegenhoudt. Het is allerminst bewezen dat dit werkt. Hetzelfde geldt met het gebruik van citroen geurkaarsen. Weliswaar zijn muggen geen liefhebber van deze geur, maar één kaarsje op tafel zet geen zoden aan de dijk. Ook is niet bewezen dat muggen weggehouden worden door lamplicht. Zij houden inderdaad van donkere plekken, maar als u een lamp aanlaat, zal de overlast heus niet minder worden.

Wat kunt u wel doen?

U kunt zeker wel wat doen om in ieder geval de overlast zoveel mogelijk te beperken. Dit is in ieder geval het voorkomen van plassen stilstaand water. Dit trekt muggen aan omdat ze hier hun eitjes in leggen. Heeft u een vijver, dan kunt u deze afdekken. Muggen die uit de eitjes komen kunnen dan niet weg en het voorkomt dat muggen nieuwe eitjes in het water leggen. Houd ook uw dakgoten vrij van bladeren, zodat er geen water in blijft staan. Los lekkages aan het riool en afvoer zo snel mogelijk op. Dit trekt namelijk niet alleen muggen, maar ook ander ongedierte aan. Een hor voor ramen en deuren helpt ook om muggen tegen te houden.

Muggen bestrijden? Volg deze 5 tips:

  1. Wilt u op warme dagen deuren en ramen openhouden zonder last van muggen te krijgen? Plaats een hor. Het is ook verstandig om horgaas voor ventilatieopeningen aan te brengen.
  2. Maak op warme dagen veel gebruik van ventilatoren. Voor muggen wordt het veel te tochtig en zij kunnen lastig vliegen.
  3. Heeft u een vijver? Naast het afdekken hiervan kunt u ook vissen in de vijver plaatsen. Vissen eten de muggenlarven op. Een fonteintje zal voor bewegend water zorgen en dat is niet aantrekkelijk voor muggen om hun eitjes in te leggen.
  4. Gaat u de natuur in? Draag zoveel mogelijk bedekkende kleding om muggensteken te voorkomen.
  5. Bij zeer ernstige muggenoverlast is het verstandig om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen.

Laat muggen bestrijden altijd uitvoeren door een ongediertebestrijder!

Als u van alles heeft geprobeerd om de overlast door muggen te beperken, maar u blijft last houden van muggenoverlast, probeert u dan vooral niet zelf om met chemische bestrijdingsmiddelen aan de slag te gaan. Dit kan uw gezondheid en dat van anderen schade aandoen. Veel beter is het om een ongediertebestrijder in te schakelen. De ongediertebestrijder heeft ervaring met het muggen bestrijden en weet de beste methodes.

Op zoek naar een ongediertebestrijder?

Zoek niet verder, wij hebben helpen u verder.

24/7 beschikbaarheid

100% Tevredenheid

Inclusief vergunning

Muggen bestrijden? Bel voor bestrijding: 078 - 487 845!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating