Motmuggen bestrijden

Direct van uw ongedierte af?
  • De hele dag beschikbaar
  • U wordt direct geholpen
  • Binnen 24 uur opgelost
  • Lokale ongediertebestrijder
  • Hoge klanttevredenheid

  beoordeeld met een 9.2!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating

Motmuggen bestrijden

Wanneer u motmuggen ontdekt in uw woning, is het direct tijd om actie te ondernemen. Deze beestjes die vallen onder de familie van de muggen, steken niet. Ze klinken daarom vrij onschadelijk. Toch is het van groot belang dat de motmuggen bestreden worden. Zij zijn namelijk dragers van veel ziektes en bacteriën. Deze beestjes willt u niet in huis. Het bestrijden van motmuggen kunt u het beste aan een professionele ongediertebestrijder overlaten. Een bus insectenspray is zeker niet voldoende om motmuggen te bestrijden. Kies voor een grondige en professionele aanpak door een ongediertebestrijder.

Motmuggen overlast? Dit zijn de belangrijkste symptomen:

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen dat u te maken heeft met motmuggen. Motmuggen zijn kleine beestjes van zo’n vier millimeter lang. Ze hebben grote vleugels en een harige kop. Ze lijken op het eerste gezicht meer op vlinders dan op muggen.
Deze motmuggen planten zich voort in water. Heeft u een plasje in de gootsteen laten staan of een bakje water laten staan? Dan is de kans groot dat zij zich hier voortplanten. Ziet u deze kleine beestje vooral bij vochtige plekken? Dan is de kans groot dat u te maken heeft met motmuggen. Motmuggen kunnen per keer 10 tot 200 eitjes leggen. Een motmuggenplaag kan dus snel ontstaan.

Waar komen motmuggen vandaan?

Motmuggen kunnen overal vandaan komen. Veel motmuggen komen uit het riool. Het uw riool last gehad van wateroverlast? Dan kunnen motmuggen hun kans grijpen. Motmuggen zijn erg gevoelig voor vochtige plekken dus zorg ervoor dat uw huis vochtvrij is en laat geen bakjes met water staan.

Wat moet u vooral niet doen?

De slechtste manier om motmuggen te bestrijden is door niet consequent te zijn. Pakt u de ene dag de motmuggen aan, maar zet u uw aanpak niet voort? Dan kunnen zij zich opnieuw snel voortplanten. Het is belangrijk dat u uw aanpak steevast blijft volhouden. Te veel bestrijdingsmiddelen is ook geen goede oplossing. U kunt zeker veel motmuggen bestrijden op deze manier, maar het is niet goed voor uw huis en uw gezondheid.
Wanneer u last heeft van motmuggen moet u nooit water laten staan. Was altijd direct uw afwas of stop vieze vaat direct in de afwasmachine.

Wat kunt u wel doen?

U kunt de voortplanting van motmuggen zelf doorbreken. Zorg ervoor dat er geen water beschikbaar is in huis waar zij zich kunnen voortplanten. Veel motmuggen planten zich voor in de vochtige afvoer van het doucheputje of van de gootsteen. Giet hier dagelijks een paar liter kokend water doorheen om de voortplanting af te breken. Om direct af te rekenen met motmuggen, kunt u het beste een professionele ongediertebestrijder bij u in de buurt inschakelen.

Hoe kunt u motmuggen voorkomen?

Motmuggen zijn niet altijd te voorkomen. Soms kan er door veel water in de riolering de motmuggen vanzelf naar boven komen. Toch kun je motmuggen voorkomen door geen plasjes water achter te laten. Zorg voor een schoon en droog aanrecht en zorg voor een droge badkamer om motmuggen te voorkomen.

Motmuggen bestrijden? Volg deze 5 tips:

  1. Voortplanting doorbreken. De beste manier om een motmuggenplaag te voorkomen, is door de bron van het kwaad aan te pakken. Zorg dat de motmuggen zich niet voort kunnen planten om een plaag te voorkomen.
  2. Meppen. Met een (elektrische) vliegenmepper kun je alle zichtbare motmuggen meppen. Dit is tijdrovend, maar heeft wel vaak een goed resultaat.
  3. Plak de afvoer af. Veel eitjes worden gelegd in de afvoer. Door deze af te plakken kunnen motmuggen hier niet in of uit. Plak de afvoer af en laat wanneer je deze weer opent direct kokend water spoelen om af te rekenen met de motmuggen.
  4. Insectenspray. Er moet heel wat insectenspray aan te pas komen, wil je afrekenen met alle motmuggen, maar het kan een eerste stap zijn. Spray de insectenspray op gebieden waar de motmuggen zich graag bevinden. Spray in de keuken en in de afvoerputten zodat de motmuggen daar niet inkomen.
  5. Een schoon huis. Motmuggen komen af op vocht en vieze locaties. Zorg er daarom voor dat uw woning altijd schoon is. Verwijder vuil uit de afvoerputjes en zorg dat er geen water achterblijft in de badkamer. Door uw huis spik en span te houden, kunt u motmuggen eenvoudig voorkomen. Wilt u motmuggen bestrijden? Zorg dan eerst dat uw huis schoon is.

Is het gelukt om zelf de motmuggen te bestrijden? Dat is geweldig nieuws! Lukt het maar niet om van de motmuggen in huis af te komen? Zorg dan dat je een professionele ongediertebestrijder inhuurt om voor eens en altijd af te rekenen met de motmuggen in huis. Motmuggen bestrijden is cruciaal voor een gezonde woon- en leefomgeving. Pak het grondig aan met een professionele ongediertebestrijder.

Op zoek naar een ongediertebestrijder?

Zoek niet verder, wij hebben helpen u verder.

24/7 beschikbaarheid

100% Tevredenheid

Inclusief vergunning

Motmuggen bestrijden? Bel voor bestrijding: 078 - 487 845!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating