Mijten bestrijden

Direct van uw ongedierte af?
  • De hele dag beschikbaar
  • U wordt direct geholpen
  • Binnen 24 uur opgelost
  • Lokale ongediertebestrijder
  • Hoge klanttevredenheid

  beoordeeld met een 9.2!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating

Mijten en hun impact

Mijten, die verwant zijn aan teken en behoren tot de orde ‘Acarina’, zijn kleine, spinachtige insecten. Ze gedijen voornamelijk buitenshuis, op gras, bloemen en struiken, en worden vaak via huisdieren ons huis binnengebracht. Mijten kunnen ernstige jeuk bij zowel huisdieren als mensen veroorzaken en leiden tot allergische reacties, schurft, eczeem en infecties. Het bestrijden van mijten is van cruciaal belang.

De voornaamste symptomen van Mijtenoverlast

Mijten voeden zich met menselijke en dierlijke huidschilfers en verbergen zich graag in stoffige, donkere, en warme plekken, zoals ons huisstof, matrassen en vloerbedekking. De uitwerpselen van mijten bevatten antigenen die allergische reacties kunnen veroorzaken. Veelvoorkomende symptomen van huisstofmijtallergie omvatten hoesten, astma-aanvallen, niezen, tranende ogen, jeuk en eczeem. Mijten zijn vooral actief aan het begin van de herfst en kunnen ‘s nachts voor intensere allergische reacties zorgen, aangezien ze zich vooral in matrassen verstoppen.

De bron van Mijten

Mijten kunnen zich door het hele huis verspreiden, maar ze gedijen bijzonder goed in matrassen vanwege de warme, donkere en vochtige omgeving met veel huidschilfers. Een gemiddeld matras kan tot wel 2 miljoen huisstofmijten bevatten. Het is dus van groot belang om mijten effectief te bestrijden, aangezien ze aanzienlijke overlast kunnen veroorzaken.

Belangrijke voorzorgsmaatregelen

Wacht niet te lang met het bestrijden van mijten, want de plaag kan snel escaleren. Vermijd echter het gebruik van potentieel gevaarlijke gifstoffen en chemicaliën, vooral op matrassen en meubels.

Effectieve Maatregelen tegen Mijten

Mijten zijn zo klein dat ze met het blote oog nauwelijks waarneembaar zijn, vooral op uw matras. Speciale tests kunnen helpen bij het meten van huisstofmijtallergeen in uw matras, dekbed, tapijt en bank. Het is echter aanbevolen om professionele hulp in te schakelen om de ernst van de mijtenplaag te beoordelen en deze effectief te bestrijden. Het is belangrijk op te merken dat de aanwezigheid van mijten in de meeste matrassen normaal is, zolang het niet leidt tot allergische reacties.

Preventieve Maatregelen tegen Mijten

Mijten gedijen bij hoge luchtvochtigheid, dus ventileer uw leefruimtes goed en verschoon uw beddengoed regelmatig. Laat uw bed openliggen om voldoende te luchten, stofzuig tapijten, gordijnen en gestoffeerde meubels regelmatig, en kies voor een bed met hoge poten om luchtcirculatie te bevorderen.

Investeer in hypoallergeen beddengoed, matrassen en kussens waar mijten niet kunnen binnendringen. Er zijn bedden met geïntegreerde klimaatsystemen die de luchtvochtigheid onder 50% houden, waardoor ze minder aantrekkelijk worden voor huisstofmijten.

5 Effectieve Tips voor Mijtenbestrijding

  1. Was uw beddengoed regelmatig op 60 graden om mijten te doden. Herhaal dit minstens elke zes weken om eitjes geen kans te geven om zich tot volwassen mijten te ontwikkelen. Vergeet niet uw dekbed en hoofdkussens.
  2. Vervang uw matras om de tien jaar om hygiënische redenen en vanwege verminderde veerkracht.
  3. Overweeg het vervangen van vloerbedekking door gladde vloerbedekking zoals laminaat of zeil.
  4. Houd huisdieren buiten de slaapkamer en vermijd dat ze op gestoffeerde meubels slapen, aangezien dierlijke huidschilfers en haren voedsel zijn voor huisstofmijten.
  5. Vries knuffels enkele dagen in om mijten te doden en was ze daarna op een lagere temperatuur dan 60 graden.

Professionele Mijtenbestrijding

Mijten zijn zeer vasthoudend en vereisen gespecialiseerde behandelingen. Neem daarom zo snel mogelijk contact op met professionals om mijten effectief te bestrijden. Laat deze taak altijd uitvoeren door experts in ongediertebestrijding.

Op zoek naar een ongediertebestrijder?

Zoek niet verder, wij hebben helpen u verder.

24/7 beschikbaarheid

100% Tevredenheid

Inclusief vergunning

Mijten bestrijden? Bel voor bestrijding: 078 - 487 845!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating