Mieren bestrijden

Direct van uw ongedierte af?
  • De hele dag beschikbaar
  • U wordt direct geholpen
  • Binnen 24 uur opgelost
  • Lokale ongediertebestrijder
  • Hoge klanttevredenheid

  beoordeeld met een 9.2!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating

Mieren Bestrijden

Mieren zorgen voor veel overlast en besmetting van eten bijvoorbeeld. Bovendien weet u nooit zeker waar de mier nog meer geweest is. Mieren zijn een van de meest voorkomende problemen, gelukkig zijn mieren vrijwel onschadelijk, maar wel zeer vervelend. Enkele soorten mieren kunnen bijten of steken en faraomieren bijvoorbeeld kunnen ziekten verspreiden bij het zoeken naar voedsel. Etenswaren waar mieren overheen gelopen zijn kunt u het best direct weggooien, wegens de bacteriën die mieren onder hun pootjes meedragen. Bovendien beschermt de mier de bladluis door de larve van het lieveheersbeestje (vijand bladluis) op te eten, wat voor problemen aan uw planten of gewassen kan zorgen

Mieren overlast? Dit zijn de belangrijkste symptomen

Vooral in de maanden mei, juni en juli zal het aantal mieren rond en wellicht in uw huis toenemen. Mieren beginnen in het voorjaar met nesten bouwen en er zijn altijd mieren op zoek naar eten, het liefst zoetigheid. Dan breekt ook de tijd van het jaar aan dat er buiten in de tuinen gegeten wordt, en mieren zo dichtbij het huis zijn waar ook altijd wel iets lekkers te vinden is.

Ook binnen eten, met raam of deur open, trekt mieren aan. In ons dagelijks leven ontkomen we dus haast niet aan mieren. U herkent ze veelal doordat ze ziet lopen, of wanneer er kieren/gaten tussen de voegen van uw tegels in de tuin ontstaan. Mieren nestelen zich graag onder het terras, mieren bestrijden is dus noodzakelijk als u wilt voorkomen dat uw terras verzakt. Dit door het uitgebreide gangenstelsel dat mieren onder uw tegels graven.

Wat moet u vooral NIET doen?

Het is logischerwijs dus onverstandig om (zoete) etenswaren niet op te ruimen, of te laten liggen nadat deze geknoeid zijn. Mieren bestrijden is ook geen kwestie van gif strooien op of rond de mierennesten, bepaalde gifstoffen zijn zeer schadelijk voor uw grond/bodemleven en kunnen zich op termijn gaan ophopen in de grond. Resultaat: Geen mieren meer, maar ook geen actief bodemleven meer. Mieren bestrijden gelukt, maar er zal daar voorlopig niets meer groeien.

Past u dus te allen tijde op wanneer u mieren gaat bestrijden met anti-mierensprays en/of -poeder, dit kan voor gezondheidsproblemen of bodemproblemen in uw tuin zorgen. Uiteraard past u helemaal geen gifstoffen toe wanneer u huisdieren of kinderen heeft. Gifstoffen hebben een veel heftigere reactie op (kleine) huisdieren en kinderen. Dit is dus, zonder overdrijven, levensgevaarlijk.

Wat kunt u wel doen?

Om mieren te bestrijden kunt u zelf enkele huis, tuin en keuken methodes uitproberen. Het probleem is echter vaak dat deze methodes tijdelijk zijn, en het mierenprobleem dus niet definitief oplossen. De mieren zullen zich in veel gevallen verplaatsen en zich op een andere plek in uw tuin nestelen. Een goede hygiëne is zeer belangrijk, verder is het voorjaar de perfecte tijd om te bekijken of er kieren of naden in uw woning zitten, deze kunt u voor de zomer nog mooi dichtkitten. Dan is het in de zomer enkel zaak om te voorkomen dat de mieren uw woning via ramen en deuren binnenkomen, door hier bijvoorbeeld een koperdraad onder te spannen. Doe dit uiterlijk in februari of maart, zodat u klaar bent wanneer de mieren zich weer laten zien.

Hoe kunt u mieren voorkomen?

Essentieel om mieren te voorkomen is een opgeruimde omgeving. Mocht u bij lekker weer buiten zitten, ruim dan direct etensresten op. Laat zoete producten ook niet open en bloot staan, maar ruim deze op in de voorraadkast/kelderkast. Ook een ijsje wat langzaam smelt en per ongeluk (buiten) op tegels lekt, is voeding voor mieren. Raadzaam dus om dit gelijk weg te spoelen.

Mieren vinden het daarnaast heerlijk om in en rond de afvalbakken te lopen. Door containers en prullenbakken te wassen met een sopje met afwasmiddel, voorkomt u dat de mieren gemakkelijk in en uit de container en prullenbak kunnen lopen.

Mieren bestrijden? Volg deze 5 tips:

  1. Giet enkele dagen achter elkaar 1 à 2 keer per dag kokend water over de mierennesten.
  2. Mierenpoeder oplossen in water of droog over paden in de tuin strooien waar u veel loopt.
  3. 1 deel schoonmaakazijn verdunnen met 2 delen water en dit in en over de nesten en paden gieten.
  4. Bruine suiker strooien rond de nesten en op uw paden. Iets minder vriendelijk, de mier zal in feite ‘ontploffen’, doordat de suiker gaat gisten. De gestrooide suiker zal door de mieren mee worden genomen naar het nest, waar de koningin er ook van zal eten.
  5. Bevestig een koperdraad onder/tegen uw drempel bij de deur en bij ramen. Mieren zullen koper liever mijden en hierdoor niet binnenkomen.

Deze tips kunnen tijdelijk voor verbetering zorgen. Wilt u definitief van mierenoverlast af? Laat mieren bestrijden altijd uitvoeren door een ongediertebestrijder!

Op zoek naar een ongediertebestrijder?

Zoek niet verder, wij hebben helpen u verder.

24/7 beschikbaarheid

100% Tevredenheid

Inclusief vergunning

Mieren bestrijden? Bel voor bestrijding: 085 580 2744!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating