Kakkerlakken bestrijden

Direct van uw ongedierte af?
  • De hele dag beschikbaar
  • U wordt direct geholpen
  • Binnen 24 uur opgelost
  • Lokale ongediertebestrijder
  • Hoge klanttevredenheid

  beoordeeld met een 9.2!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating

Kakkerlakken bestrijden

De schrik van velen is een kakkerlakkenplaag in je woning of bedrijfsruimte en die angst is niet voor niets. De kakkerlak staat wereldwijd bekend als een onhygiënisch en ziekte verspreidend ongedierte en niets is minder waar. Ze komen op de gehele wereld voor en het zijn taaie rakkers. Een kakkerlak is een alleseter en gaat bij gebrek aan voedsel gewoon over op het aanvreten van papier, schoenen en andere onvoorspelbare voedselbronnen. Kakkerlakken bestrijden is geen keuze maar een must. Vooral ouderen en kinderen zijn kwetsbaar voor de de ziektes die de kakkerlak kan verspreiden. Voorbeelden hiervan zijn dysenterie, salmonella, maar de uitwerpselen van dit ongedierte kunnen ook eczeem of astma veroorzaken. Wanneer u kakkerlakken in uw woning of bedrijfsruimte waarneemt is het dus zake om de kakkerlakken onmiddellijk te bestrijden.

Kakkerlakken overlast? Dit zijn de belangrijkste symptomen:

Kakkerlakken zijn niet altijd even eenvoudig om op te sporen. In sommige gevallen zitten ze jaren verstopt. Heeft u een vermoeden dat u last heeft van kakkerlakken dan zijn de volgende symptomen goed om in de gaten te houden.

Waarneming van het ongedierte

Kakkerlakken bestrijden is één ding maar ze eerst ontdekken is wat anders. Vaak ontdekt men een kakkerlakkenplaag doordat men de diertjes ergens ziet. Kruipend, maar soms ook dood. Vaak is dat in de keuken of op andere plekken waar etenswaren, maar ook bijvoorbeeld afval makkelijk te vinden zijn. De kakkerlak weet zich overdag goed schuil te houden en wordt bij schemer en donker pas echt actief.

Uitwerpselen

Veel gemakkelijker dan het diertje zelf te vinden, is het vinden van uitwerpselen. Die lijken erg op de korrels van gemalen koffie en zijn vaak 1 millimeter groot of kleiner. De uitwerpselen vind men vaak op de plekken waar de kakkerlakken zich verzamelen.

Stank

Naast de vele uitwerpselen is er nog een reden waarom kakkerlakken een geur achterlaten. Ze scheiden namelijk veel feromonen af. Daarmee communiceren ze en ze lokken hun paringspartners. De geur is erg sterk en neemt toe naarmate de grootte van de kolonie kakkerlakken toeneemt.

Eitjes

Ook het vinden van ei-pakketjes is een teken van aanwezigheid van kakkerlakken. Het vrouwtje draagt deze ei-pakketjes mee tot de jongen uitkomen. De lege ei-pakketjes zijn langwerpig, roodbruin van kleur en hebben ongeveer het formaat van een rijstkorrel. Ook de vervellingshuid vindt men vaak terug. De eitjes, ei-pakketjes en vervellingshuiden duiden er meestal op dat het nest dichtbij is.

Waar komen kakkerlakken vandaan?

Kakkerlakken komen wereldwijd voor. In het ene land zijn ze monsterachtig groot in andere landen zoals het onze zijn ze in de regel minder reusachtig. Als u last heeft van kakkerlakken wil dat niet perse zeggen dat de omgeving niet schoon genoeg is. Kakkerlakken zoeken enkel naar voedselbronnen en het maakt hen niet uit of dat in een schoon en fris huis of in een vies huis is. Kakkerlakken bevinden zich vaak op plekken die zelden het daglicht zien zoals onder fornuizen en magnetrons, achter koelkasten en vriezers, maar ook in kelders en in keukenkastjes. Kakkerlakken kunnen met gemak door de kleinste kieren, scheuren en openingen. In appartementsgebouwen komt het ook voor dat ze zich via luchtkokers van de ene naar het andere appartement verplaatsen. Kakkerlakken bestrijden is dus soms een individuele kwestie maar soms is overleg met buren en een gezamenlijk plan nodig.

Wat moet u vooral niet doen?

Kakkerlakken zijn sterke insecten die wel tegen een stootje kunnen. Kakkerlakken bestrijden kan niet met zomaar een insecticide. Zo heeft het geen zin om ze zelf proberen te bestrijden met sprays en insecticiden die niet specifiek zijn geproduceerd tegen kakkerlakken. Kakkerlakken zijn enorm sterke insecten die voor veel gifsoorten al immuun zijn geworden. Dit ongedierte kan men ook niet met een vliegenmepper tegen gaan. Vergeet vooral niet dat voor elke zichtbare kakkerlak een veelvoud zich nog ergens verschuilt. Onderschat de aanwezigheid van kakkerlakken in woonruimtes of bedrijfsruimtes nooit. Wanneer u geen actie onderneemt dan kunt u er van uit gaan dat het probleem met zekerheid binnen aanzienlijke tijd een nog veel groter probleem zal zijn. Zoek tijdig hulp van een professionele verdelger.

Wat kunt u wel doen?

Zorg dat voedsel goed afgesloten wordt bewaard. Maak plaatsen waar makkelijk gemorst voedsel en vetten blijven liggen met regelmaat schoon. Zo ligt er onder fornuizen en magnetrons altijd wel iets eetbaars voor de kakkerlak. Laat geen etensresten open en bloot liggen. Dek voedingswaren af. Een lokdoosje op kakkerlak gevoelige plaatsen kan een goede hulp zijn om de eventuele aanwezigheid van kakkerlakken tijdig te ontdekken. Onthoud wel dat lokdoosjes geen eeuwigdurende werkzaamheid hebben en vervang ze met regelmaat. Zorg dat er geen onnodige kieren, openingen en scheuren zitten op plekken waar je niet makkelijk en regelmatig kunt schoonmaken.

Hoe kunt u kakkerlakken voorkomen?

Ondanks dat kakkerlakken geen onderscheid maken tussen schone en minder schone ruimtes is het wel van belang dat ruimtes schoon worden gehouden. Een schone ruimte betekent automatisch ook minder voedingsbronnen voor de kakkerlak. Reeds geopende verpakkingen van voedingsmiddelen bewaar je het best in potten of stevige afsluitbare bakken. Zo kunt u in ieder geval uw huis of uw kantoor zo onaantrekkelijk mogelijk maken voor kakkerlakken en ander ongedierte. Controleer regelmatig uw keuken- en voorraadkasten op de aanwezigheid van kakkerlakken of hun uitwerpselen en ei-pakketjes.

Kakkerlakken bestrijden? Volg deze 5 tips:

  1. Ontneem ze de makkelijke toegang tot voedingsbronnen
  2. Gebruik lokdoosjes om de aantallen te beperken
  3. Zoek alvast naar de bron/het nest
  4. Indien u vermoedt dat de kakkerlakken van uw buren komen informeer hen dan!
  5. Contacteer een professionele ongediertebestrijder

Laat het kakkerlakken bestrijden altijd uitvoeren door een ongediertebestrijder!

Er zijn verschillende soorten gif beschikbaar in de bouwmarkten en andere winkels. Helaas heeft de kakkerlak zich al zo geëvolueerd dat het ongedierte vaak al resistent is tegen de gifsoorten die over de toonbank mogen worden verkocht. Het gif dat een professionele bestrijder gebruikt is van een geheel ander kaliber en zal vele malen effectiever zijn. Kakkerlakken bestrijden is dus geen simpele klus. Het is een hardnekkig soort ongedierte waar je niet zomaar vanaf komt.

Op zoek naar een ongediertebestrijder?

Zoek niet verder, wij hebben helpen u verder.

24/7 beschikbaarheid

100% Tevredenheid

Inclusief vergunning

Kakkerlakken bestrijden? Bel voor bestrijding: 078 - 487 845!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating