Hoornaar bestrijden

Direct van uw ongedierte af?
  • De hele dag beschikbaar
  • U wordt direct geholpen
  • Binnen 24 uur opgelost
  • Lokale ongediertebestrijder
  • Hoge klanttevredenheid

  beoordeeld met een 9.2!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating

De hoornaarwesp bestrijden

In de zomermaanden is de wespenpopulatie op zijn hoogtepunt. Ondanks dat mensen het vaak lastige dieren vinden, verrichten zij goed werk. Zo eten zij vliegen en muggen en vormen zij een belangrijke schakel in de bestuiving van bloemen en planten. Vooral in de maanden augustus en september willen wespen nogal eens voor overlast zorgen, zodat het in sommige gevallen bijna onmogelijk is om nog fatsoenlijk buiten te zitten.

Net zoals vele diersoorten bestaan er ook verschillende soorten wespen. Zo is één van de wespensoorten de hoornaarwespwesp. De hoornaarwesp is gemakkelijk te herkennen, omdat hij een stuk groter is dan de doorsnee wesp. Gemiddeld is een hoornaarwesp 3,5 tot 4 centimeter. Omdat de hoornaarwesp ook jaagt op bijvoorbeeld spinnen en bijen wordt hij in de volksmond ook wel eens een killer-wesp genoemd.

hoornaarwesp overlast? Dit zijn de belangrijkste symptomen

De hoornaarwesp mag dan wel flink groter zijn dan een gewone wesp, dit betekent niet dat hij ook agressiever is. Wanneer u een hoornaarwesp met rust laat en geen wilde bewegingen maakt, zal hij u ook met rust laten. De hoornaarwesp zal enkel agressief worden als hij in het nauw wordt gedreven of als u te dicht bij het nest in de buurt komt. Een hoornaarwesp kan dan steken en het vergif dat dan vrijkomt is vergelijkbaar met een wespensteek. Maar omdat de hoornaarwesp groter is kan hij dieper steken. Hierdoor zal de pijn bij een steek van een hoornaarwesp als veel pijnlijker ervaren worden.

De hoornaarwesp bouwt zijn nest het liefst in lichte bossen en tuinen. Daarbij zal een vogelkast of holle boom een goede plek zijn, omdat het nest daar beschut is. Ook beschutting onder daken is een ideale plek voor de nest van een hoornaarwesp. Als u een dergelijk nest in uw tuin heeft en ook het terras in de buurt, dan geeft dit overlast, want hij kan dan agressief worden. De hoornaarwesp bestrijden is dan belangrijk. Aangezien het verwijderen van een heel nest gevaarlijk kan zijn, is het aan te raden een professionele ongediertebestrijder in te schakelen om de hoornaarwesp te bestrijden.

Waar komen hoornaarwesps vandaan?

hoornaarwesps komen voor in vrijwel geheel Europa tot maximaal het zuiden van Noorwegen en Finland. De hoornaarwesp komt in Nederland en België niet in grote aantallen voor, vooral niet in de kustgebieden, maar ze zijn in de rest van het land geen zeldzaamheid. Daarnaast heeft de hoornaarwesp zich via Rusland en Mongolië naar China en zelfs Japan verplaatst. Ook in Noord-Amerika komt de hoornaarwesp steeds meer voor, maar komt daar van nature niet voor. In de 19e eeuw is de hoornaarwesp daar uitgezet. In de overige continenten is de hoornaarwesp nog niet gesignaleerd.

Wat moet u vooral niet doen?

Veel mensen hebben de neiging om bij het zien van een hoornaarwesp flink om zich heen te slaan. Dit is dus wat u juist niet moet doen. De hoornaarwesp zal nooit uit zichzelf prikken. Als u zich heftig beweegt dan zal de hoornaarwesp zich bedreigt voelen en agressief worden. Hetzelfde geldt als u een nest in de tuin heeft. Vooral wanneer het op een plek hangt waar uzelf niet veel komt, laat het nest dan ook met rust. U bent echt de klos, als u in de buurt van het nest komt of het zelfs gaat aanraken.

Wat kunt u wel doen?

Mocht u regelmatig hoornaarwesps rondom uw terras hebben, dan kunt u zelf een val bouwen. Knip een frisdrankfles open en zet de hals in de onderkant van de fles. U heeft nu een val gebouwd waar u een vulling in doet die de hoornaarwesp lokt. Vooral fruitige drankjes zullen de hoornaarwesp aantrekken. Heeft u een nest in de buurt, dan is het belangrijk hier niet zelf mee te gaan prutsen. De hoornaarwesp bestrijden kunt u gemakkelijk doen door een telefoontje te plegen met een bestrijder, die vakkundig de hoornaarwesp kan bestrijden.

Hoe kunt u hoornaarwesps voorkomen?

Preventieve maatregelen om hoornaarwesps te voorkomen zijn er vrijwel niet. hoornaarwesps houden ervan om hun nest op beschutte plekken te bouwen. Het enigste wat u dan zou kunnen proberen om zo min mogelijk beschutte plekken te creëren, maar dit is lastig. Dat er eens een hoornaarwesp voorbij vliegt is gewoonweg niet te voorkomen. Enkel wanneer er een nest in de buurt zit schakelt u dan de bestrijder in om de hoornaarwesp te bestrijden.

hoornaarwesps bestrijden? Volg deze 5 tips

1. Aangeraden wordt om de hoornaarwesp niet zelf te bestrijden maar een specialist in te schakelen wanneer u last heeft van nest(en).
2. Heeft u regelmatig last van rondvliegende hoornaarwesps, dan kunt u een val maken of kopen, om deze hoornaarwesps te vangen. In de vallen zullen zij sterven.
3. Weest u niet bang voor één of twee hoornaarwesps. Als u rustig blijft, blijven zij dat ook.
4. Mocht u toch zelf een poging willen ondernemen om een nest te bestrijden, kleed u dik aan zodat er geen huid zichtbaar is en spuit op afstand zeer veel bestrijdingsmiddel. Maar zelf bestrijden wordt afgeraden.
5. Belt u, als u echt last heeft van een nest een professionele bestrijder. Alleen dan bent u zeker dat u op een effectieve en veilige manier hoornaarwesps kunt bestrijden.

Op zoek naar een ongediertebestrijder?

Zoek niet verder, wij hebben helpen u verder.

24/7 beschikbaarheid

100% Tevredenheid

Inclusief vergunning

Hoornaar bestrijden? Bel voor bestrijding: 078 - 487 845!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating