Duivenbestrijding

Direct van uw ongedierte af?
  • De hele dag beschikbaar
  • U wordt direct geholpen
  • Binnen 24 uur opgelost
  • Lokale ongediertebestrijder
  • Hoge klanttevredenheid

  beoordeeld met een 9.2!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating

Duiven Bestrijden

Duiven bestrijden kunt u het beste overlaten aan een professional. Schakel daarom altijd een ongediertebestrijder in. In stedelijke gebieden leeft een groot aantal duiven. Zij hebben bijna geen natuurlijke vijanden in de stad en er is voedsel in overvloed. De duif zal ook niet snel verdwijnen uit het straatbeeld. Hoewel mensen zich over het algemeen niet storen aan duiven, omdat ze het gewend zijn, zit een groot deel van de mensen met de handen in het haar vanwege de overlast. Het bestrijden van duiven op sommige plekken is dan ook pure noodzaak.
 
duiven bestrijden
 
Duiven bestrijden doe je niet zomaar even. Er zijn veel manieren om overlast tegen te gaan, maar niet alles werkt even gemakkelijk en snel. Net als in de vrije natuur zoeken duiven beschutting, veiligheid en voedsel. Overlast wordt niet alleen veroorzaakt door de aanwezigheid van de duif , maar eerder de bevuiling die achtergelaten wordt, zoals uitwerpselen en rommelige, onhygiënische nesten. De nesten veroorzaken verstoppingen in de regenafvoer en de uitwerpselen zijn onhygiënisch en moeilijk te verwijderen.
Duiven bestrijden kan een lastige taak zijn. Er zijn diervriendelijke en dieronvriendelijke methoden. De dieronvriendelijke methoden kunnen zowel voor duiven als andere dieren onnodig pijnlijk zijn. Het is niet alleen verboden om dierenleed te veroorzaken, maar ook strafbaar.

Duiven overlast? Dit zijn de belangrijkste symptomen:

Duiven kunnen voor flink wat overlast zorgen. Per jaar produceert de gemiddelde duif 14kg poep. Duivenontlasting bevat een hoge zuurgraad, waardoor gevels en auto’s beschadigd raken als uitwerpselen niet direct verwijderd wordt. In de uitwerpselen van duiven kunnen bacteriën zitten die E-coli, papegaaienziekte of salmonella besmetting veroorzaken. Komt u in aanraking met duivenpoep dan kan dat longziekte of maag- en darmklachten tot gevolg hebben, maar alleen bij hoge uitzondering en veelvuldig contact met duiven.

Waar komen duiven vandaan?

Stadsduiven stammen genetisch af van rotsduiven. Onze stenen gebouwen fungeren als rots voor de duif met als favoriete stekje platte daken. Goten en losgerukte dakpannen worden veelal gebruikt om te nestelen met mogelijke lekkage als gevolg. Vensterbanken en balkons zijn tot grote ergernis ook geliefde broedplaatsen van de duif. Duivenpoep is lastig schoon te maken en het heeft ook haast geen zin, want duiven blijven terugkomen.
 
duivenoverlast
 

Duivenoverlast tegengaan? Wat moet u vooral niet doen!

Vanwege de Wet Natuurbescherming is het verboden om van nature Nederlandse vogels te doden. Bij hoge uitzondering mogen stadsduiven onder strenge voorwaarden gedood worden. De manier van doding is ook onderhevig aan strikte regelgeving. Het strooien van gif is ten alle tijden streng verboden. Gebruik geen kleverige gel als verdelgingsmiddel! U veroorzaakt op die manier dierenleed voor duiven en andere dieren. Hetzelfde geldt voor ultrasone geluiden. Deze apparaten schaden niet alleen duiven, maar ook andere dieren.

Duivenoverlast voorkomen? Lees hier wat u wel kunt doen.

Er is geen reden het dier pijn te doen, want simpelweg irriteren werkt meestal het beste. Als u uw omgeving zo onaantrekkelijk mogelijk maakt voor duiven hebben zij geen reden om zich te nestelen bij u. Een grote imitatie vogel zoals een valk of adelaar is intimiderend voor duiven. Een duiven net spannen kan tegenwoordig in verschillende kleuren en is een goede oplossing als u in een gebied woont waar veel duiven zijn. Duiven houden niet van lichtweerkaatsing en geluid. Schriklint is een gespannen draad met in de zon reflecterende lintjes. De lintjes geven een metaalachtige klank door de wind. Een alternatief voor schriklint is een touw spannen met oude cd’s. Een gespannen draad 10 cm boven de railing of een duivenstrip voorkomt dat duiven kunnen landen op uw balkon.

Hoe kunt u duiven voorkomen?

Voer duiven niet! Hierdoor blijven duiven terugkomen. Span een net of kooi over uw schoorsteen. Controleer regelmatig uw dakgoten op nesten. Er zijn speciaal te plaatsen duivenpinnen voor de dakgoot en vensterbanken die voorkomen dat duiven zich kunnen nestelen. Maak regelmatig uw balkon schoon met een harde borstel, zodat de bacteriën in de uitwerpselen zich niet verspreiden. Ziet u een nestje vormen, haal deze dan meteen weg.

Duiven bestrijden? Volg deze 5 tips:

  1. Wat te doen tegen duiven op balkon? Een namaak roofvogel schrikt duiven af.
  2. Verwijder oude nesten direct na de broedtijd met handschoenen en mondkapje.
  3. Besproei duiven met een plantenspuit.
  4. Duiven bestrijden met sterk ruikende kruiden. Kruiden zoals peper, kaneel of knoflook.
  5. Hang een windgong op met aluminium buisjes. Duiven vinden het geluid irritant.

Laat duiven bestrijden altijd uitvoeren door een ongediertebestrijder!

Heeft u een hardnekkig probleem met duiven en wilt het duiven verjagen overlaten aan een ander? Schakel ten alle tijden een professionele ongediertebestrijding in. Duiven bestrijden is voor ongediertebestrijding een koud kunstje. Bovendien is de ongediertebestrijder op de hoogte van de bestrijding regels omtrent de Wet Natuurbescherming. Met hun jarenlange ervaring en kennis zijn zij expert in duiven bestrijden. Deze vakmensen hebben het juiste materiaal om de klus te klaren. De dagelijkse ergernis wordt snel voor u opgelost en u kunt weer genieten van het leven. U kunt vrijblijvend informatie aanvragen mocht u definitief van uw duivenprobleem af willen zijn.

Video Duivenoverlast

Bekijk hieronder een video over duiven en waarom mensen duiven haten:

Op zoek naar een ongediertebestrijder?

Zoek niet verder, wij hebben helpen u verder.

24/7 beschikbaarheid

100% Tevredenheid

Inclusief vergunning

Duivenbestrijding? Bel voor bestrijding: 078 - 487 845!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating