boktor bestrijden

Direct van uw ongedierte af?
  • De hele dag beschikbaar
  • U wordt direct geholpen
  • Binnen 24 uur opgelost
  • Lokale ongediertebestrijder
  • Hoge klanttevredenheid

  beoordeeld met een 9.2!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating

Boktor bestrijden

Boktor Bestrijden kunt u het beste over laten aan een specialist. De boktor is een klein beestje, dat grote schade kan veroorzaken. De boktor is een ongeveer één tot tweeënhalve centimeter grote kever. De boktor plant zich voort door eitjes in het hout te leggen. Dat kunnen bomen zijn, maar ook het hout van uw woning of pand, zoals de dakbalken of andere steunbalken in uw pand.

Schade door de boktor

Elk jaar legt de boktor tot wel 200 eitjes in het hout. Wanneer deze eitjes uitkomen vreten de larven zich een weg door het hout. Hierdoor ontstaan lange boorgangen. Dit verzwakt het hout. De larven blijven ongeveer 5 jaar in het hout aanwezig, waarna ze uitvliegen en op hun beurt eitjes leggen.

Door de vele gangen wordt het hout verzwakt. Elke boktorlarve eet elk jaar ongeveer een halve kilo hout weg. U kunt zich voorstellen welke impact dit heeft op de stevigheid en robuustheid van het hout. In de ergste gevallen kan een pand dat door boktor is aangetast te maken krijgen met instortingen.

Heb ik boktor?

De boktor is relatief makkelijk te signaleren doordat boorgangen redelijk ondiep liggen. Vaak zie je kleine ovalen gaatjes in het hout, van ongeveer 6-9 mm doorsnee. Ook de aanwezigheid van boormeel  is een duidelijk teken dat u te maken heeft met boktor.

De bestrijding van de boktor

Onbewerkt hout is vatbaarder voor boktor dan behandeld. Het bestrijden van boktor begint dan ook met preventie. Door hout te bewerken met een houtverduurzamingsmiddel dat op het hout wordt aangebracht. Het werkzame bestanddeel trekt in het hout en vergroot de weerbaarheid tegen boktor. Larven die in het hout zitten gaan dan dood. Een andere techniek is het injecteren van de boorgangen met bestrijdingsmiddel.

Gelukkig kan deze behandeling ook plaatsvinden nadat de boktor al is aangetroffen. Na behandeling door onze specialisten bent u gegarandeerd tien jaar “boktor-vrij”.

Zelf doen of een specialist inschakelen?

Er zijn boktorbestrijdingsmiddelen te koop, waar je zelf mee aan de gang kunt gaan. Het risico is echter wel dat de behandeling door een Doe-Het-Zelver niet volledig effectief is, waardoor het probleem weliswaar verlicht wordt, maar niet opgelost.

Het bestrijden van de boktor is namelijk specialistisch werk. Professionele bestrijders weten waar ze moeten kijken en gaan verder dan alleen een oppervlakkige behandeling.

Vanwege de gezondheid is het ook  belangrijk om goed beschermd te zijn tegen het middel. Boktorbestrijders dragen, uiteraard, beschermende kleding. Om die reden moet de ruimte waarin bestrijding is toegepast minimaal 2 dagen goed gelucht worden.

Wij adviseren dan ook om een specialist in te schakelen. Neem contact met ons op en wij vinden een gespecialiseerde ongediertebestrijder voor u.

Op zoek naar een ongediertebestrijder?

Zoek niet verder, wij hebben helpen u verder.

24/7 beschikbaarheid

100% Tevredenheid

Inclusief vergunning

boktor bestrijden? Bel voor bestrijding: 078 - 487 845!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating