Boktor behandelen

Direct van uw ongedierte af?
  • De hele dag beschikbaar
  • U wordt direct geholpen
  • Binnen 24 uur opgelost
  • Lokale ongediertebestrijder
  • Hoge klanttevredenheid

  beoordeeld met een 9.2!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating

boktor behandelen hoe doe ik dat?

Op internet zijn diverse huis-tuin-en-keuken middeltjes te vinden om boktor te bestrijden. Veel van deze manieren om boktor te bestrijden stammen nog uit grootmoeders tijd. Deze middeltjes zijn jammer genoeg alleen niet altijd effectief.

Kleine objecten invriezen

Door objecten in te vriezen zou je ze boktor vrij kunnen maken. Hier zitten echter wel wat haken en ogen aan. Om te beginnen moet het hout helemaal afkoelen tot 20 graden onder nul. Pas wanneer de kern minstens 20 graden vorst krijgt, sterven alle larven en nymfen af. Bovendien kan dit alleen met kleine voorwerpen. Het invriezen van je dragende balken (op zolder) is natuurlijk niet mogelijk.

Petroleum

Een techniek die op het internet veel wordt besproken is het insmeren van (onbewerkt) hout met petroleum. Inderdaad kunnen boktorren niet tegen deze stof. Het probleem is echter dat petroleum niet diep genoeg in het hout dringt, waardoor eitjes en larven overleven. Je hebt het zichtbare deel dan wel opgelost, maar onder de oppervlakte broeit het verder.

Alcohol, azijn of geurolie

Er wordt ook wel eens aangeraden om hout in te smeren met alcohol en azijn, of zelfs met pepermuntolie. Hoewel deze methode wel degelijk boktorren op afstand houdt, doodt het geen boktor die al in het hout aanwezig is.

Eikels

Een middeltje uit grootmoeders tijd is om eikels neer te leggen. Boktor vinden eikels bijzonder aantrekkelijk, dus het is een makkelijke methode om boktorren te vangen. Nadeel is wel dat je slechts een deel van de boktorren vangt. Ondertussen blijven eitjes en larven in het hout achter, terwijl een deel van de boktorren zich ook gewoon blijft voortplanten. Deze oplossing voelt dus zeer effectief, maar werkt helaas niet zo goed als je zou willen.

Boktorbestrijder

Als je huis je lief is, kies je voor een professionele boktorbestrijder. Want alleen met een deskundige aanpak kun je er zeker van zijn dat de boktor volledig wordt uitgeroeid.

Gekleed in beschermende kleding bewerkt een professionele ongediertebestrijder al het zichtbare hout met een spray. Deze spray bevat een gif dat doordringt tot diep in het hout. Na sprayen moet de behandelde ruimte minimaal 48 uur goed luchten, zodat het oplosmiddel kan optrekken. Na behandeling met dit gif is je hout gegarandeerd boktor vrij en kun je met een gerust hart blijven genieten van je fijne woning.

Welke bestrijder?

Om je te helpen de juiste bestrijder van boktor uit jouw regio te vinden hebben we een overzicht opgesteld. Je vindt dit overzicht hier.

Op zoek naar een ongediertebestrijder?

Zoek niet verder, wij hebben helpen u verder.

24/7 beschikbaarheid

100% Tevredenheid

Inclusief vergunning

Boktor behandelen? Bel voor bestrijding: 078 - 487 845!

10+ jaar ervaring

Lokale bestrijders

R

Professioneel

5 sterren rating