Zelf een wespennest verwijderen

Op het moment dat je een wespennest ontdekt zal je actie moeten ondernemen. Er bestaat kans dat je een specialist moet bellen om deze weg te laten halen. Zeker bij grote wespennesten is dit het geval. Is het wespennest in jouw huis of tuin echter iets kleiner? Dan kun je ervoor kiezen om hem zelf weg te halen. Het is wel belang om hier goed bij uit te kijken. Wij geven je dan ook graag negen tips om het wespennest te verwijderen. Houdt hierbij wel altijd in gaten dat je zelf geen risico loopt.

Last van ongedierte?

Wacht niet langer, het kan nog erger worden!
Bel direct voor een afspraak.

078 – 487 845   beoordeeld met:

TIP 1: DRAAG GEEN LOSSE KLEDING

Het klinkt misschien vanzelfsprekend. Er worden hier echter nog steeds fouten mee gemaakt. Men denkt namelijk dat lange kleding voldoende is. Niet is echter minder waar. Op het moment dat je lange kleding draagt die erg los zit kun je nog steeds makkelijk gestoken worden. Zodra je het nest aanraakt zullen de wespen dit gaan verdedigen. Dit doen ze door massaal op je in te vliegen en daarbij kunnen ze makkelijk in een mouw of kraag terecht komen.

TIP 2: BESCHERM JE HOOFD

Zelf als je alle kleding naadloos op je lichaam aan laat sluiten zul je nog steeds je hoofd moeten beschermen. Het dragen van enkel een pet gaat hierbij niet voldoende zijn. Bij voorkeur draag je een hoed met net zoals de imker deze ook draagt. De kans is echter groot dat je deze niet thuis hebt liggen. Een capuchon die strak kan worden aangetrokken kan hierbij uitkomst bieden. Een capuchon die niet strak genoeg om het hoofd zit kan er voor zorgen dat de wesp alsnog je capuchon in komt.

TIP 3: KIES HET JUISTE MOMENT

Een wespennest is in het voorjaar het minst gevaarlijk. Dit is vaak het moment dat het wespennest nog erg klein is, omdat de wespen net pas actief zijn. Eventueel zou je een wespennest ook later in het jaar weg kunnen halen. Je moet dan goed kijken of het wespennest niet te groot is. Als het wespennest groter dan een mango is kun je deze beter laten hangen. In dit geval ga je waarschijnlijk toch de hulp van een specialist nodig hebben.

TIP 4: SCHAKEL DE KONINGIN UIT

Een wespennest is vele malen minder gevaarlijk op het moment dat de koningin is uitgeschakeld. Bij grotere wespennesten kan dit lastig te achterhalen zijn. Bij kleinere varianten is dit makkelijker te herkennen. Als je het wespennest makkelijk los kunt maken, laat deze dan in een emmer met water vallen. Wacht een uur en ga dan voorzichtig kijken of je koningin ook te pakken hebt.

TIP 5: GEBRUIK HET JUISTE MATERIAAL

Zorg ervoor dat je het geschikte verdelingsmateriaal hebt. In het geval dat je gebruik maakt van poeder of wespenspray moet je er voor zorgen dat je gelijk het beste verdelingsmiddel in huis hebt gehaald. Het kan zijn dat dit wat duurder is. Kijk vooral naar recensies van echte consumenten om dit te verifiëren.

TIP 6: KIJK UIT MET ANDERE METHODES

Het komt soms voor dat men een wespennest probeert te verbranden met vuur of kokend water. Je moet hiervoor echter langere tijd bij het nest zijn. Grote kans dat de wespen door hebben dat je ze aanvalt. Voordat het nest is uitgeschakeld zullen de wespen de aanval al in hebben gezet.

TIP 7: WAARSCHUW DE BUREN

Wespen zullen in paniek zijn op het moment als ze aangevallen worden. Heb je buren die vlak naast je wonen en ook buiten zitten? Kies er dan voor om ze op de hoogte te stellen, voordat ze ook aangevallen worden.

TIP 8: GEBRUIK GEEN LADDER

Wespennesten die op grote hoogte zitten, zijn erg gevaarlijk om te verwijderen. Het gebruik van een ladder raden we dan ook erg af. Zodra de wespen het op je gemunt hebben zal je van de ladder af moeten komen, wat veel tijd in beslag neemt. In die periode hebben de wespen in principe vrij spel.

TIP 9: BEL EEN SPECIALIST

Ben je er niet gerust op dat de voorgaande tips je gaan helpen? Kies er dan voor om een specialist in te schakelen. Deze weten waar ze mee bezig zijn en beschikken over de juiste materialen om het wespennest uit te schakelen.

Last van ongedierte?

Wacht niet langer, het kan nog erger worden!
Bel direct voor een afspraak.

078 – 487 845   beoordeeld met:

Hopper
Author: Hopper