Er is bijna niets zo vervelend als last hebben van vlooien die zich in je beddengoed, matras of dekens nestelen. De beestjes bijten je, waardoor er jeuk ontstaat. Naast vlooien kun je in bed ook te maken krijgen met zogeheten bedwantsen. Beide soorten ongedierte is erg klein en nauwelijks zichtbaar. Je kunt vlooien onderscheiden van bedwantsen, doordat vlooien springen. Bedwantsen lopen en kruipen alleen maar. In dit artikel geven we je 6 praktische tips om af te komen van vlooien in je bed. Doe er je voordeel mee!

Last van ongedierte?

Wacht niet langer, het kan nog erger worden!
Bel direct voor een afspraak.

078 – 487 845   beoordeeld met:

1. Geen huisdieren in je bed laten

Een van de beste tips die we je kunnen geven, is om geen huisdieren in je bed toe te laten. Veel diereneigenaren vinden het best gezellig: in het weekend even de kat of de hond in bed laten om te knuffelen. Hoe gezellig dit ook is, als je huisdier vlooien heeft loop je het risico dat de vlooien (via eitjes) in je bed terechtkomen. Laat daarom, als je van de vloeien in bed af wilt, je hond of kat niet bij je in bed liggen.

2. Was je beddengoed op de juiste manier

Van vlooien in bed kun je ook afkomen door je beddengoed geregeld, één keer per week is voldoende, op een hoge temperatuur te wassen. De meest ideale temperatuur om het linnengoed te wassen, is minimaal zestig graden Celsius. Vlooien, vlooieneitjes, poppen, mijten en larven overleven dit zeker niet. Wil je nog meer zekerheid dat alle ongedierte na het wassen is gedood? Stop je beddengoed dan na de wasbeurt nog minstens 20 minuten in de droogmachine. Zo ben je snel van die nare vlooien af!

3. Maak een middeltje om vlooien te bestrijden

Door een kant-en-klaar of een zelfgemaakt bestrijdingsmiddel te gebruiken, kun je ook hierbij van de vlooien in je bed afkomen. Online en in drogisterijen zijn anti-vlooienmiddelen of ongediertebestrijders verkrijgbaar, die je over je beddengoed kunt sprayen om zo van de vlooien verlost te worden. Wil je zelf een middeltje maken, dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt een goed middel maken door de volgende vloeistoffen te mengen: vier liter azijn, twee liter water, 500 ml citroensap en 250 ml hamalelis. Mix dit tot een vloeistof en gebruik een sprayfles om je matras en beddengoed mee in te sprayen. Zorg ervoor dat je van tevoren grondig stofzuigt. En maak je matras natuurlijk niet kleddernat!

4. Regelmatig je matras slaapkamer stofzuigen

Wat ook tegen vlooien in je bed helpt, is regelmatig het matras op je bed grondig stofzuigen. Hiermee zuig je eitjes en larven op van vlooien, luizen en ander klein ongedierte. Pak ook de omgeving rond je bed mee, zodat je slaapkamer direct lekker schoon en fris is.

5. Gaten en kieren in je slaapkamer dichten

Veel ongedierte – zoals vlooien, bedwantsen, vlindervisjes, spinnen, maar ook muizen – komen in de slaapkamer terecht via kleine gaatjes en kieren. Controleer daarom alle hoeken en gaten van de slaapkamer en zorg dat je naadjes en kiertjes goed dicht met een kwalitatief vulmiddel. Zo maak je het ongedierte nog moeilijker om binnen te komen en verminder je de kans op vlooien en luizen in je bed.

6. Let op als je op vakantie gaat

Ga je op vakantie en overnacht je in een hotel of huisje? Dan is er een kans dat je te maken krijgt met bedwantsen en/of vlooien. Controleer voordat je in het bed gaat slapen het matras en beddengoed op uitwerpselen van deze diertjes. Is e een stofzuiger aanwezig in de hotelkamer of het vakantiehuisje? Zuig het matras en de ruimte rond het bed dan goed schoon, voordat je gebruik gaat maken van het bed.

Last van ongedierte?

Wacht niet langer, het kan nog erger worden!
Bel direct voor een afspraak.

078 – 487 845   beoordeeld met:

Hopper
Author: Hopper