Zelf mieren verjagen uit huis en tuin | 8 tips
Heb je last van mieren in je huis of tuin? Dat is behalve irritant ook nog eens onhygiënisch. Mieren in huis lopen over de vloer van voedingsbron naar voedingsbron. Ze lopen daarbij met hun pootjes overal doorheen. Het is daarom raadzaam om overlast van dit ongedierte te voorkomen. Het voorkomen is simpel, want dat is doorgaans een kwestie van schoonmaken en opbergen, waardoor er geen aantrekkelijke restjes voedsel blijven liggen. Mocht je hiermee te laat zijn, dan is er nog een aantal simpele huis-tuin-en keukenmethodes waarmee je de mierenplaag kunt bestrijden.

Last van ongedierte?

Wacht niet langer, het kan nog erger worden!
Bel direct voor een afspraak.

078 – 487 845   beoordeeld met:

Tips 1 t/m 4 zijn gericht op het verjagen van mieren uit de tuin. Tips 5 t/m 8 zijn meer gericht op het verjagen van mieren uit huis. De laatste tip is de meest dieronvriendelijke methode.

Mieren in de tuin

TIP 1: In de tuin rot hout opruimen
In de tuin zal je mieren vooral aantreffen tussen dorre bladeren en in verrot hout. Om te voorkomen dat mieren zich hierin gaan nestelen, kun je dit soort ‘afval’ het beste zo snel mogelijk uit de tuin verwijderen.

TIP 2: Met geurige planten op natuurlijke wijze mieren verjagen
Als je mieren op een natuurvriendelijke manier buiten de tuin wilt houden, kun je bepaalde planten aanschaffen en die plaatsen in de tuin op plekken waar je mieren vermoedt. Deze planten hebben voor mieren een onaangename geur. Mieren blijven uit de directe omgeving van:

  • Tomaten
  • Afrikaantjes
  • Lavendel
  • Bieslook
  • Kruizemunt
  • Goudsbloem

TIP 3: De geur van koffiedik of peper in de tuin
Ouderwets koffiedik of peper in de aarde van de tuin strooien kan ook een effectieve manier zijn om mieren (en andere dieren) te verjagen. Ze worden door deze geuren afgeleid van hun eigen vertrouwde geurspoor naar de voedselbron.

TIP 4: Leg koper voor de ingang van het huis
Buiten in de tuin kunnen mieren meestal niet zo veel kwaad, maar hoe voorkom je dat ze naar binnen wandelen? Je kunt ervoor zorgen dat ze de drempel van het huis niet overkomen door een stukje koperdraad of muntjes (van 5 cent) voor de drempel neer te leggen. Mieren zullen liever niet over koper heenlopen.

Mieren in huis

TIP 5: In het huis voedsel opruimen
De meest simpele manier om mieren buiten je huis te houden is door ervoor te zorgen dat het huis niets aantrekkelijks voor hen heeft. Mieren komen af op restjes eten, vooral als dat zoetigheid betreft. Denk aan kruimels op het aanrecht, op tafels, rondom prullenbakken en restjes in glazen. Zorg er dus voor dat etenswaar altijd opgeborgen is. Houd de keuken schoon en ruim etenswaar, ook in andere ruimtes, altijd meteen op.

TIP 6: De geur van azijn, een kindvriendelijke manier
Een andere simpele, veilige en kindvriendelijke manier om mieren te bestrijden is door middel van azijn. Besprenkel de looproutes van de mieren met (eventueel verdunde) azijn. De geur van azijn is zo sterk dat het de geur van hun eigen afgescheiden stofje overstemt. Hierdoor zijn de mieren hun vaste looproute naar de voedselbron kwijt. De azijngeur is zelfs zo onaangenaam voor hen dat ze er liever van uit de buurt blijven.

TIP 7: De geur van talkpoeder
Mieren houden niet van geurige talkpoeder. Als je mieren hebt gezien en je denkt te weten wat hun vermoedelijke vaste route is, dan kun je dit poeder daar strooien. Dit lichte zachte poeder verwaait snel, dus je zal dit een aantal keer moeten herhalen.

TIP 8: Mierenlokdoosjes, niet diervriendelijk
Mochten de huis-tuin-en keukenmethoden en de ietwat vriendelijke manieren niet baten om mieren te bestrijden, dan kun je overgaan op de onvriendelijke methode, zoals mierenlokdoosjes. Bij bouwmarkten en supermarkten zijn mierenlokdoosjes met gif erin te koop. Met dit gif aan de pootjes wandelen de mieren terug naar hun nest. Dit zorgt ervoor dat alle mieren in hun mierennest sterven. Kijk uit bij het gebruik van deze lokdoosjes: ze kunnen gevaarlijk zijn voor andere dieren en kinderen.

Last van ongedierte?

Wacht niet langer, het kan nog erger worden!
Bel direct voor een afspraak.

078 – 487 845   beoordeeld met:

Hopper
Author: Hopper