Kleine zwarte beestjes in het bed, welke soort is het?

Het jeukt op je armen en benen, je ziet iets kleins op het witte laken wegschieten.
Je zit heerlijk op de bank en ineens zie je een vreemd donker stipje wegspringen. Het zou kunnen dat je bezoek heb van een paar plaaggeesten die graag je bloed willen drinken. Hieronder staat beschreven hoe je herkent met wie je te maken hebt en wat je kunt ondernemen om deze ongewenste gasten weer kwijt te raken.

Last van ongedierte?

Wacht niet langer, het kan nog erger worden!
Bel direct voor een afspraak.

078 – 487 845   beoordeeld met:

Bedwantsen

Bedwantsen leven op de hele wereld. Je vindt ze in hotels, in treinen en vliegtuigen, je kunt ze overal tegen komen. Ze kruipen tussen je kleding en reizen in de bagage met je mee. Bedwantsen zijn vooral in de nacht actief en voeden zich dan met je bloed. Ze houden van warmte, zweet en een donkere plek. Hun kleur is donkerbruin en het lijf is ovaal van vorm, met zes poten en geen vleugels.

Hoe herken ik bedwantsen?

  • Op je armen, je benen en in je nek heb je kleine rode bultjes die erg jeuken.
  • In de nacht heb je het gevoel dat er iets over je heen kruipt.
  • Op het laken vindt je kleine zwarte of rode puntjes. Dit zijn wantsenpoepjes en kleine bloedvlekjes.
  • Als je geluk hebt, dan zie je een klein donker beestje hard wegrennen. Volwassen diertjes zijn ongeveer 5 mm lang.

Waar bevinden bedwantsen zich zoal?

De wantsen, hun eitjes en de larven vindt je in de naden van je matras en in de kieren van je bed. Ze verstoppen zich onder plinten, rond de poten van het bed, in tassen, koffers en elk donker plekje wat ze vinden. Een bedwantsenplaag kan hardnekkig zijn. Het zelf bestrijden van bedwantsen heeft weinig kans van slagen. Beter is het om snel een verdelgingsbedrijf om hulp te vragen.

Vlooien

Vlooien hebben een harige gastheer nodig en worden door onze huisdieren mee naar binnen genomen. Een enkele keer kun je zelf in je kleding enkele vlooien mee naar huis nemen. Hun voeding bestaat uit het bloed van warmbloedige dieren. Deze insecten hebben een roodbruine tot zwarte kleur en zijn ongeveer 3 mm groot. Ze hebben geen vleugel, maar zijn met krachtige springpoten uitgerust.

Hoe herken ik vlooien?

  • Je huisdier is regelmatig aan het krabben en heeft duidelijk jeuk.
  • Op je onderbenen en rond je enkels heb je kleine jeukende bultjes.
  • Je ziet op je huid of op lichtgekleurde kleding ineens een klein donker stipje wegspringen.
  • Het lijkt alsof er stippeltjes over je vloerbedekking dansen.

Waar bevinden vlooien zich zoal?

Volwassen vlooien vindt je tussen de haren van je hond of kat. Op de plek waar je huisdier slaapt of regelmatig ligt zul je ze weg zien springen en op dekens en kussens vindt je zwarte poepstipjes. De eitjes en larven van de vlooien bevinden zich in kieren, langs plinten en onder drempels. Er zijn verschillende middelen in de handel waarmee je de huisdieren kan behandelen. Het uitkloppen van manden en het wassen van dekens om eitjes en larven te verwijderen kan helpen. Heb je geen dieren in huis of zie je regelmatig vlooien springen vraag dan een insectenbestrijdingsdienst om hulp.

Mijten

De huisstofmijt leeft in ieder huis. Het zijn kleine spinachtige insecten met 8 poten. Ze worden niet groter dan 0,3 mm en zijn niet met het blote oog te zien. Hun voeding bestaat vooral uit afgestorven huidcellen van mensen en huisdieren.

Hoe herken je mijten?

Meestal zul je niets van hun aanwezigheid merken. Een enkele keer kan iemand allergisch reageren op de uitwerpselen van de huisstofmijt, zoals geïrriteerde luchtwegen of huidklachten.

Waar bevinden mijten zich zoal?

De mijten leven vooral in matrassen, kussens en beddengoed. Ook in tapijt en gordijnen kun je deze minuscule diertjes vinden. Je huis zo stofvrij mogelijk houden, regelmatig goed luchten en de lakens heet wassen kan helpen om allergische reacties te verminderen. Bij ernstige klachten kan een gespecialiseerd bedrijf een dieptereiniging van matrassen en tapijten uitvoeren.

Last van ongedierte?

Wacht niet langer, het kan nog erger worden!
Bel direct voor een afspraak.

078 – 487 845   beoordeeld met:

Hopper
Author: Hopper