Hoe bestrijd je zelf houtworm?

Het is de nachtmerrie voor vele huiseigenaren, houtworm. Zeker in huizen die voorzien zijn van een houten constructie kan dit funest zijn. Deze beestjes eten zich gemakkelijk een weg door houten balken, waardoor de hele constructie uiteindelijk fragiel kan gaan worden. Het is dan ook een must om zo snel mogelijk deze beestjes te gaan bestrijden op het moment dat je door hebt dat ze in huis zijn. Voordat je een specialist inschakelt kun je echter een hele hoop zelf proberen. Met behulp van de onderstaande tips kun jij je goed wapenen tegen deze onaangename gasten.

Last van ongedierte?

Wacht niet langer, het kan nog erger worden!
Bel direct voor een afspraak.

078 – 487 845   beoordeeld met:

TIP 1: VOORKOMEN BETER DAN GENEZEN

De makkelijkste tip is natuurlijk om een houtworm plaag te voorkomen. Dit klinkt natuurlijk makkelijker dan het is, maar met een paar simpele handelingen kun je deze beestjes makkelijk buiten de deur houden. Zo heeft de houtworm een voorkeur voor onbehandeld hout. In dit hout kan dit beestje zich makkelijk nestelen. Bij houtwerk wat eventueel met houtworm in aanraking kan komen, is het dan ook aan te raden om dit te laten behandelen. Houtwerk wat binnenshuis is moet daarentegen goed geventileerd worden. Houtworm gedijd goed bij warme vochtige plekken. Door de omgeving onaantrekkelijk voor dit beestje te maken, verklein je de kans dat ze bij jou op bezoek komen.

TIP 2: DE NATUURLIJKE METHODE

Het klinkt misschien als een gekke tip. Toch heeft het daadwerkelijk zin om eikels in de buurt van de houtworm neer te leggen. Dit beestje is gek op deze eikels en zal dan ook jouw woning verruilen voor deze eikels. Zodra je ziet dat de eikels aangetast zijn kun je deze verwijderen, door ze bijvoorbeeld te verbranden. Lastig bij deze methode is dat je niet zeker weet of je alle beestjes hebt gevangen. Achteraf kan blijken dat je dit nogmaals moet herhalen.

TIP 3: DE CHEMISCHE METHODE

Dit is niet de tip die je denkt dat het is. De benzine moet namelijk niet aangestoken worden. Dit wordt ook praktisch onmogelijk als de plek zich binnenshuis bevindt. Met benzine is het echter wel mogelijk om dit beestje te lijf te gaan. Je pakt een kwast en een klein bakje benzine. Wrijf vervolgens de benzine uit over het hout. Houd wel rekening met het feit dat benzine erg licht ontvlambaar is. Eventueel kun je dit ook verdunnen met water. Een ander punt waar je hier rekening mee moet houden zijn de eventuele sporen die dit achterlaat. Test deze benzine dan ook op een stukje hout wat niet zichtbaar is. De benzine is dusdanig giftig voor een houtworm dat deze een aanraking hiermee waarschijnlijk niet snel zal overleven. Petroleum of terpentine kunnen ook in plaats van benzine gebruikt worden.

TIP 4: DE METHODE VAN DE FABRIKANT

Er zijn een hoop middeltjes op de markt gebracht die de houtworm kunnen bestrijden. Toch werkt het ene middeltje vele malen minder dan het andere. Het is dan ook van belang om het juiste verdelgingsmiddel uit te kiezen. Online zijn er een hoop verschillende middeltjes in omloop. Dit grote aanbod kan ervoor zorgen dat je niet weet welke je moet kiezen. Kijk in dat geval altijd naar een middeltje met echte gebruikerservaringen, zodat je zeker weet of dit middel wel zijn werk doet.

TIP 5: DE SPECIALISTISCHE METHODE

Werken geen van de bovenstaande tips en blijf je last houden van houtworm? In dat geval is het noodzakelijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een specialist. Alhoewel dit de duurste methode is ben je op deze manier wel verzekerd van een houtworm vrij huis.

Last van ongedierte?

Wacht niet langer, het kan nog erger worden!
Bel direct voor een afspraak.

078 – 487 845   beoordeeld met:

Hopper
Author: Hopper